Напишете дума/думи за търсене

6 нелепи мита за женската сексуалност, които напълно ни кастрират

Сексуалността е нещо, което изучаваме от хиляди години. Това е основата на живота.

Но какво ще стане, ако получаваме само половината от данните, от които се нуждаем? Начинът, по който реагираме сексуално и как третираме сексуалните проблеми, се основава главно на изследвания върху мъже.

След това тези данни автоматично се прилагат за цялото население, въпреки че са взети само от мъжка гледна точка.

Твърде дълго сме следвали мъжкия модел на секс и сексуалност.
Това е накарало хетеросексуалните жени да се научат да следват желанията на мъжете. Мнозина продължават да се опитват да се впишат в сексуален модел, който не само е остарял, но не е бил адекватен отсамото начало.

Кои шест от най-големите митове за женската сексуалност?

1. Сексът е за задоволяване на мъжките нужди
Желанието и удоволствието на жените обикновено са свързани с мъжете или са предназначени да помогнат или задоволят сексуалните нужди на силните си половинки, независимо дали става дума за филм, излъчен по телевизията, игрални филми и дори в женски списания.

2. Жените заслужават наказание за това, че са сексуални
Съдебните дела, засягащи женската сексуалност, рутинно завършват със съдебно преследване. Желанието на жените е подозрително. Нашата сексуална реакция се превръща в оръжие срещу нас.

Мислите, че греша? Прочетете информация за всички скорошни съдебни дела, които по някакъв начин включват личния живот на жена.

3. Сексът е свързан с хетеросексуално размножаване
Има държави, в които магазините и аптеките, които не искат да подкрепят женската сексуалност, съществуваща отвъд хетеросексуалното размножаване, могат да откажат на откажат контрол върху раждаемостта, независимо от формата на контрацепция, защото това противоречи на техните корпоративни и културни вярвания.

Това строго ограничава сексуалността на жената до нейните биологични функции.

4. Желанието е равно на физическа възбуда
Преподаването на сексуално образование в училищата и университетите означава фокусиране върху линеен цикъл на сексуална реакция. То не прави нищо, за да критикува старите и остарели парадигми.

Желанието често не се обсъжда или се приема, че е същото като физическата възбуда. Това обаче е тотално невярно.

5. Контролът на раждаемостта е свързан с бързи решения
В западната медицина сексуалността е патологизирана. Ние търсим бързи решения за репродукцията: хапчета и медицински интервенции, за да я „поправим”.

Почти не се изследва истинската сложност на женското желание, сексуалните нужди на момичетата или дългосрочно образование. Жените често изобщо не се питат за сексуалността.

6. Хетеросексуалният секс е „норма“
По начина, по който хората говорят и рамкират секса, хетеросексуалното сношение е предполагаема норма или цел. Явления като предигра често се замитат под килима, защото тези сексуални активности всъщност носят удоволствие на жените.

Проникването на пениса във влагалището все още за някои култури и индивиди е единственото определение за секс.

Къде се вписват интимността и удовлетворението от връзката?
Розмари Басън е изследователят, който разработи по-кръгов модел на сексуална реакция, включващ не само сексуални стимули, но и емоционална интимност и удовлетворение от връзката, които често са наистина важни за хората.

Например, ако сте ядосани или сте възмутени от нещо, направено от партньора ви, никое хапче за либидото няма да промени това и да ви накара да го желаете сексуално.

Това може да доведе до физическа възбуда, но емоционалната връзка и интимността често са доста критични за много хора, за да се чувстват възбудени. Това важи не само за жените!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X