Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Меркурий в Овен - отварят се нови възможности и хоризонти

В първите часове на 2 април любопиткото на зодиака Меркурий започна обратно движение в съзвездие Овен, което ще продължи до 26-и април, между градусите 27 и 15 в знака. На 1-ви и 26-и април планетата е стационарна и налага ограниченията на ретроградното движение.

Планетата на комуникациите, мисълта и умението ни да се свързваме с околния свят, има планове отново да ни замисли и върне към стари планове, текущи проекти и затихнали отношения.

В периода на ретроградно движение на Меркурий потърсете друга гледна точка по текущи въпроси и дейности. Овенът е основополагащ, силен и властен знак. Време е да се обърнем към себе си и да се вгледаме в целите си. Помислете къде липсвате и къде споделяте излишни сили и енергия. Сигурно ще откриете къде сте се смирили и сте избрали чуждото спокойствие, пред собствената си увереност. Помислете за себе си с обич и разбиране. Не забравяйте за своите умения, силни страни и качества. Сега е моментът да повярвате в тях и да ги вградите в ежедневието си. Вижте къде пилеете време и енергия в чужди каузи и цели. Отстъпете от занимания, които не ви носят радост. Споделете какво ви тежи и тревожи в отношенията. Проявете разбиране към другите и целете мир и разбирателство.

Периодът е подходящ за:

- Ревизия на цели и планове.
- Върнете се към дейности, които не сте завършили.
- Редактирайте текстове.
- Потърсете стари познати и обновете контактите си.
- Организирайте втора среща, в необходими дела.
- Започнете ремонт, ако сте уговорили клаузи с изпълнителите.
- Редактирайте мястото, което ви представя (сайт, страница).
- Потърсете контакт с места за работа, където вече сте подали кандидатура.
- Потърсете второ мнение по стар казус.
- Потърсете изясняване на отношения и споделете какво мислите.

Ретроградното движение на Меркурий е възможно да обърка плановете ви и да забави реализирането на целите ви. Това което не се случва, не е готово да се случи. Онова което се забавя, трябва да бъде ревизирано сега от вас. Дайте си време, така както ви го дава Меркурий и моделирайте отношения, цели, проекти и планове.

Времето не е подходящо за:

- Подписване на важни договори. Ако се налага четете внимателно и не бързайте да подписвате.
- Правете резервации внимателно.
- Пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация. Възможни са загуби на лични вещи и проблеми.
- Не купувайте техника.
- Не купувайте автомобил, колело или мотопед.
- Не ремонтирайте. Обикновено се налага повторен ремонт.
- Не търсете точна диагноза на заболяване. Обикновено стават грешки.
- Не започвайте нищо ново.
- Избягвайте оперативно лечение.

Бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма. Съществува тенденция, информацията да не достига там където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо го четете внимателно. Ако изготвяте документи бъдете внимателни в изготвяне на съдържанието. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Хората, родени с ретрограден Меркурий, познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора на които фазата на ретроградност влияе.

Пряко засегнати от ретроградното движение на Меркурий ще бъдат родените във втора и трета декада Овни, Близнаци, Лъвове, Стрелци и Водолеи. Те трябва да избягват нови начинания, медицински интервенции, и категорични решения. При пътуване трябва да пазят личните си вещи и да избягват рискови начинания.

Трудности могат да очакват родените във втора и трета декада Раци, Везни и Козирози. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя, има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти.

Желая на всички спокоен и полезен период,

астролог Венета Матева


Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез официалния й сайт.

Новата й астрологична книга "Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето" вече е на пазара, търсете я във всички книжарници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X