Напишете дума/думи за търсене

С какво е по-различна китайската от западната астрология

В основата на китайската астрология е деленето на 2 (Ян и Ин енергия) и на 5 елемента (Метал, Вода, Дърво, Огън, Земя).

Бялото е Ян енергия и винаги трябва да е отгоре върху черната част Ин енергията. Двете енергии са абсолютно еднозначни и имат еднаква сила. Те не могат да съществуват една без друга и са в постоянна хармония. Линията, която ги разделя, е ЛЮБОВТА. Ако Ян е денят, Ин е нощта, светлината и тъмнината, мъжът и жената. Всеки трябва да съдържа в себе си и двете части, които често е трудно да бъдат хармонизирани. В западната астрология Ин и Ян се изобразяват от двете небесни тела Луна и Слънце.

Китайската Нова година започва след второто след декември новолуние. За това всяка година тя е по различно време. Родените преди второто за годината Новолуние, това обикновено е месец януари и част от февруари, трябва да обърнат внимание и да гледат своята година като предходната. Това е важно, защото не се гледа само годината на раждане, но и месецът на раждане.

Ако сте разбрали кое е животното на вашата година, е хубаво да се запознаете с елемента, която ви управлява.

0 и 1 – елемент МЕТАЛ, бял цвят

2 и 3 – елемент ВОДА, черен цвят

4 и 5 – елемент ДЪРВО, зелен цвят

6 и 7 – елемент ОГЪН, червен цвят

8 и 9 - елемент ЗЕМЯ, жълт цвят

Цифрите отговарят на последната цифра от годината, в която сте родени. Например роден през 1975 година, отговаря на елемента ДЪРВО. Родени през 1982 година, отговаря на елемента ВОДА.

Така ще разберете кой елемент ви управлява и кой е вашият цвят.

След изготвяне на цялостен хороскоп става ясно кой елемент липсва, как да се набавя чрез други фактори, кой орган ни е застрашен и с какво да очакваме проблеми.

Интересно е да ви споделя, че всяко животно отговаря на знак в познатата ни западна астрология. В китайската астрология последователността на знаците започва от планетата Юпитер или Знак Стрелец, която отговаря на ПЛЪХ.

Годината на ПЛЪХ – СТРЕЛЕЦ

Годината на ВОЛ – КОЗИРОГ

Годината на ТИГЪР – ВОДОЛЕЙ

Годината на ЗАЕК – РИБИ

Годината на ДРАКОН – ОВЕН

Годината на ЗМИЯ – ТЕЛЕЦ

Годината на КОН – БЛИЗНАЦИ

Годината на КОЗА – РАК

Годината на МАЙМУНА – ЛЪВ

Годината на ПЕТЕЛ – ДЕВА

Годината на КУЧЕ – ВЕЗНИ

Годината на ПРАСЕ – СКОРПИОН

Освен годината на раждане и елемента, която ни управлява в китайската астрология, има знак на месеца, дена и часа на раждане. Тези данни се изчисляват и самите те оформят нашият ПЪЛЕН КИТАЙСКИ ХОРОСКОП.

Желая ви хубав и щастлив ден!

С много обич,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият фамозно приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват.

Може да се свържете с нея чрез страницата й във Фейсбук или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X