Напишете дума/думи за търсене

Защо филийката с авокадо не е най-добрата идея за закуска

Като че ли поотминаха времената на разточителните закуски с палачинки, бабини мекици или бухти. Или ако все още се случват, то запазени за тях са почивните ни дни и това е съвсем разбираемо.

Сега всички бързаме и ако изобщо намерим време за закуска през седмицата, гледаме да е нещо набързо, на крак и върху филийка.

Но ако сте решили към хляба да добавите и авокадо, имайте предвид, че тостът с него може да не е най-добрият избор за закуска и това се дължи на две неща.

Авокадото има добри качества като витамини от група В и антиоксиданти, но не е с високо съдържание на протеини, което е важно за закуска. Протеинът дава енергия и ви кара да се чувствате сити за по-дълго време. Закуската без достатъчно протеини може бързо да ви накара да усетите глад отново и може да искате да хапнете нездравословни неща.

Видът на хляба също има значение. Белият хляб е направен от рафинирани зърна и не съдържа фибри, които са полезни за стомаха и храносмилането. Трябва да изядете около 8 филийки бял хляб, за да получите толкова фибри, колкото в една филия пълнозърнест хляб. Така че тостът с бял хляб се усвоява бързо и може скоро отново да почувствате глад.

Наложително е да проявяваме предпазливост и внимание, когато става въпрос за здравето на стомаха, тъй като всеки хранителен продукт носи свой собствен набор от противоречия и потенциални въздействия върху храносмилателната ни система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X