Напишете дума/думи за търсене

Лесни и неустоими рецепти с авокадо

Хумус от авокадо

необходими продукти:

1 с.л. зехтин

2 консерви нахут

2 бр. авокадо на ситно

2 с.л. тахан

1/2 ч.ч. лимонов сок

2 счукани скилидки чесън

щипка червен пипер

арабско хлебче

начин на приготвяне:

1 Загрейте зехтина на средно висока температура. Добавете 1/4 ч.ч. нахут. Сотирайте 3-4 мин, или до златисто. Свалете от огъня и оставете да изстине.

2 Пюрирайте в блендера останалия нахут и авокадото, тахана, лимоновия сок и чесъна до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер.

3 Поръсете хумуса с допълнително нахут, зехтин от тигана и червен пипер. Сервирайте с кебапчета или шишчета.

Песто от авокадо с босилек

необходими продукти:

1 авокадо на кубчета

1 ч.ч. босилек

1/3 ч.ч. борови ядки

3 счукани скилидки чесън

сокът от 1 лимон

2 с.л. зехтин

сол

черен пипер

начин на приготвяне:

Смесете авокадото, босилека, ядките и чесъна в бленедра и пюрирайте. С работещ мотор бавно прибавете лимоновия сок, зехтина и вода, ако е необходимо, докато се получи гладко песто. Овкусете със сол и черен пипер.

Салата с авокадо и бекон

необходими продукти:

6 резена бекон на кубчета

2 с.л. зехтин

1 с.л. лимонов сок

1 счукана скилидка чесън

сол

черен пипер

2 бр. авокадо

50 г кълнове от грах

начин на приготвяне:

1 Загрейте на средно висока температура. Прибавете половината от бекона и сотирайте, като бъркате от време на време, 2-3 мин, докато се получи коричка. Свалете от огъня и попийте месото с кухненска хартия. Направете същото с останалия бекон.

2 Смесете зехтина, лимоновия сок и чесъна в буркан. Овкусете със сол и черен пипер и разклатете.

3 Нарежете авокадото на тънки ивици. Поставете го на дъното на салатена чиния, а върху него сложете бекона и кълновете. Поръсете с дресинга и сервирайте веднага.

за още практични съвети, полезна информация, вкусни предложения, интервюта със специалисти по здравословно хранене и срещи с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X