Напишете дума/думи за търсене

Ако искате да подобрите стойката си, направете тези две малки неща

Ако искате да подобрите стойката, трябва да забравите всички съвети и упражнения, преподавани, за да държите гърба изправен, което, от своя страна, ви дава и по-голяма увереност. Нямате нужда от фантастични упражнения за стойка. Повечето начини за подобряването й включват само два метода: разтягане и укрепване.

1. Разтягане
Разтягането на мускулите обикновено включва противопоставяне на една мускулна група срещу друга или мускулите на един човек срещу мускулите на друг, както при асистирано разтягане, масаж или професионални корекции. Изживяването обикновено е неудобно и, ако изобщо е успешно, е само временно.
Така че старото мускулно напрежение се появява отново за кратко време. Паметта за движение не е променена, само временно преодоляна.

Приложете същата концепция като към другите видове памет. Помислете за неприятен спомен. „Разтягането" на неприятен спомен може да се случи като избягвате да го помните или да практикувате отричане. Колко ефективно е това? Склонни сте да реагирате по същия начин в подобна ситуация. Винаги има напрежение.

Паметта за движение е същата. Паметта за усещането за движение и как да се движите контролира вашите действия. Ако искате да промените паметта за движение, имате нужда от друг подход. Такъв, който се занимава с паметта и начина, по който работи паметта.

2. Укрепване
Укрепването на мускулите за подобряване на стойката означава само едно нещо. Тези мускули не са достатъчно силни, за да преодолеят противоположните си мускулни групи, които винаги са стегнати. Като цяло тези „по-слаби" мускули не са слаби, а са уморени от работа срещу противоположните им мускули. Те нямат нужда от укрепване. Имат нужда от освежаване.

Освежаването е възможно само когато противоположните им мускули се отпуснат от постоянното си напрежение.


Друг ефект от задържането на мускулите стегнати от паметта за движение е, че мозъкът ви кара противоположните мускули да се отпуснат и стегнатите мускули се движат без противодействие. Чувстваме, че отпускането е слабост, но не е слабост. Ето как работи координацията. Въпреки че укрепването на мускулите за подобряване на стойката може да има за цел да работи срещу това, то не работи.

Стегнатите мускули обикновено са гъделичкащи, възпалени от натиск или изпитват болка от мускулна треска.

И така, имате болезнени мускули от едната страна и слаби (уморени) мускули от другата. Стегнатите мускули възпрепятстват добрата стойка, което прави поддържането й уморително.

Може ли да укрепите мускулите, за да коригирате стойката си и тя да остане коригирана при тези условия? Не, само ще ги направите по-стегнати и болезнени и ще направите себе си по-сковани.

Добрата стойка е естествена само като условие за свободно координиран баланс, а не като условие за усилие, което не може да поддържате при ежедневните условия на живот, защото не може непрекъснато да й обръщате внимание. Трябва да освободите стегнатите мускули, а не да правите уморените мускули по-силни.

Това би било все едно да се опитвате да се убедите, че нещата са се случили по различен начин, отколкото са се случили, и че споменът от миналото не е истински. Известно като самозаблуда, може да работите усилено, за да се убедите, но колко ефективно е това? Все още ще сте склонни да изпитвате стрес и напрежение в тази област от живота, нали?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X