За хората, които обичат лазаня, но пък се опитват да спазват диетичен режим или имат непоносимост към глутен, е следващото предложение за кето лазаня.
Това е адаптирана версия, като също е богата на мазнини и протеини и не на последно място е вкусна и засищаща.
Съставки
готварски спрей
тиквички 3 - 4 бр.
сол
зехтин
лук, нарязан на кубчета 1 бр.
нарязани скилидки чесън 3 бр.
италианска подправка (около 15 мл)
смляно говеждо месо 450 г
черен пипер
сос маринара 680 мл
извара 900 г
настъргано сирене моцарела 330 г
разбити яйца 2 бр.
1/2 чаена лъжичка чесън на прах (около 2-3 г)
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 175°C.
Нарежете тиквичките на ленти с дебелина около 1 см. Добавете лентите в гевгир и ги объркайте с 1 чаена лъжичка сол. Оставете да се отцедят за 10 минути. Наредете лентите тиквички между наслоени хартиени кърпи върху лист за печене. Оставете да изсъхне, докато приготвяте плънката.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средна температура. Добавете лука, чесъна и италианските подправки и гответе, докато станат прозрачни, около 7-10 минути.
Добавете смляното говеждо месо и гответе, докато покафенее, като го разбивате с дървена лъжица.
Отцедете мазнината и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте 2 чаши от соса маринара и свалете от котлона.
Добавете изварата, 2 чаши моцарела, яйцата, чесъна на прах, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер в купа и разбъркайте.
Разпределете около 3/4 чаша от соса за месо на дъното на тавата за печене. Добавете слой ленти от тиквички, за да покриете цялата площ, като леко ги застъпвате.Разпределете 3/4 чаша от сместа с извара.
Повторете още четири пъти, като завършите с пласта от извара. Разпределете останалия сос марина отгоре и поръсете с останалата настъргана моцарела. Покрийте плътно с алуминиево фолио. Поставете ястието върху лист за печене и печете 30 минути.
Отворете капака и печете още 25-30 минути, или докато сиренето стане мехурчесто и покафенее.
Оставете да се охлади 10 минути. Гарнирайте с нарязан магданоз или друга предпочитана зеленина преди сервиране.
Коментари (0)
Вашият коментар