Напишете дума/думи за търсене

Искате красиви вежди? Правете това

Иска ви се да имате веждите на Анджелина Джоли или на Меган Фокс, но все нещо не им достига, за да придобият този величествен вид. Ако не сте обременени генетично с добри вежди, то не означава, че не може да излъжете природата. Дори и в миналото сте били по-ентусиазирани с пинсетите, пак има лек.

Сдобийте се с правилен инструментариум

Много е важно с какви инструменти разполагаме за отглеждане на вежди. Няма как да се сдобием с красиви екземпляри, ако не разполагаме с правилния комплект пинсета, молив, четка и специална ножица за вежди. Четката е особено важна, защото тя придава приятен обем и поставя веждите на „мястото” им. Ако пък сме прекалили с молива или пудрата за вежди, то четката ще помогне за добрата цветова хармония.

Очертайте границите им

Специалистите смятат за най-правилна форма на веждите тази, която може да се измери по следния начин. С помощта на молив за вежди очертайте началото и края им. За начало се счита горния край на носа, от който се пуска линия, която докосва външния край на ноздрите ви и свършва във веждите, образувайки триъгълник. Пространството, което се намира между началото на веждата ви и края, е това, което трябва да е най-повдигнато.

Попълнете дупките

Саня Вусетай, която се счита за гуру на веждите, препоръчва първо да запълним дупките с молив за вежди и тогава да използваме пинсетите. Тя съветва да използваме маниера на художника – по средата на процедурата да се отдалечаваме от огледалото, за да видим резултата от нашето разкрасяване.

Повдигнете ги

Ако използвате четката за вежди наобратно, ще се сдобиете с два ефекта – хем ще им придадете обем, хем ще наизскочат косъмчетата, които трябва да бъдат подкастрени. Но все пак бъдете внимателни с ножиците, да не се окосите прекалено.

Изберете подходящ молив

Ако изберете цвят, който е прекалено тъмен, има опасност да не се вижда нищо друго от лицето ви освен вежди. Ако пък е прекалено светъл, рискувате да минете за разновидност на албиносите. Идеалната гама за молива ви за вежди е два нюанса по-светъл цвят от косата ви. По този начин ще допълни визията ви, но няма да се слива. Не нанасяйте в края на веждите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X