Напишете дума/думи за търсене

„Красиви” грешки, които ни карат да изглеждаме по-стари

Толкова сме пристрастени към красотата, че сме в състояние да накичим лицата и косите си с всевъзможни накачалки, които обаче вместо да изпишат вежди, ни изваждат очите. Понякога почти буквално. В стремежа си да изглеждаме добре, почти не пестим сили и средства, за да придобием желания вид в огледалото. Да, но има няколко „красиви” грешки, които ни карат да изглеждаме не само по-непривлекателни, но и състарени.

Прекалено много основа

Нанасянето на плътен слой основа е абсолютно видимо и без въоръжено око за някого, който е в компанията ви дори от няколко секунди. Опитайте се да бъдете минималисти в нанасянето на основата или я заменете с овлажнител с по-тъмен нюанс. Покажете на събеседника кожата си, а не целия несесер с помади, изсипан върху лицето ви.

Коректор под очите

Тъмните кръгове под очите са напаст за красотата. Повечето часове сън и подходящ хранителен режим със сигурност ще ви подарят по-красив изглед. Доста често обаче жените прибягваме до коректор, който да подмлади очите ни. Но с напредването на възрастта, кожата под очите изтънява. Това означава, че трябва да редуцираме количеството коректор под очите, защото иначе гледката на сбръчкан епител, подчертан с повечко козметика, никак не е прелестна.

Лош избор на прическа

Вашата прическа е от особена важност за външния ви вид. Подходящата засилва красотата, но тази, която няма нищо общо с истината за вашия тип коса и обем на лицето, може да сътвори големи бели за визията ви. Колкото повече житейски актив натрупвате, толкова повече трябва да подкъсявате дължината. Дългата и права коса няма да изглежда толкова добре, колкото преди няколко десетилетия. А пък дългата коса, накипрена с екстеншъни, ще направи усещането ви за вида отпуснато и се качи няколко годинки отгоре върху ЕГН-то ви.

Блестящи сенки за очи

Лъскавите и блестящи сенки може и да изглеждат чудесно в палитрата и да са на особена почит в съвремения макияж, но те са коварни. Показват, без да им мигне окото, знаците на остаряване по-драстично от останалите видове грим. Зоната около очите не е богата на мастни жлези и там възрастта започва да се проявява първа. Гънките и „пукнатините” на кожата ще се подсилят при употребата на по-блестящ грим. За да туширате годинките, заложете на по-матови цветове.

Спирала и молив под очите

След 40-годишна възраст е най-добре да спрете да използвате спирала и молив в долната част на очите. Това само привлича ненужно внимание към тъмните кръгове и другите „ефекти” на стареенето вместо да прави очите ви красиви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X