Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от хъркането без много шум

От години се опитвате да се наспите, но все хъркането ви пречи. Вашето, това на партньора или на прекалено шумния съсед от другата страна на панелката. Ако проблемът е във вашето легло, то със сигурност има няколко опции, които да препънат този неканен и неприятен шум в спалнята.

Позицията и възглавницата

Сменете позата, в която спите. Забравете за лягането по гръб, защото тогава дълбочината на дишането се увеличава и се отваря устата, от която се леят възхитителни звуци. Опитайте позицията настрани. Ако все пак се събуждате сутрин по гръб, сложете си помощна възглавница под него. Важна част от отърваването от хъркането е и възглавницата, върху която спите. Ако е прекалено ниска, то със сигурност ще хъркате по-екстремно. Повдигнете с една идея позицията на главата си и вижте дали това няма да реши проблема с шумния сън.

Ленти за нос и уста

Лентите за нос против хъркане са достатъчно ефикасни пазители на съня ни от неконтролируемото движение на меките части в задната част на гърлото, задвижени от въздуха, който преминава през тесните дихателни пътища. Лентите за уста също са доста ефективно решение. Всичко, което трябва да направите, е да залепите една от тях върху небцето си. След минута вече е абсорбирана от организма. Добре е да не се пие и яде след нейното поставяне.

Хидратация

Забравете за алкохола, но наблегнете на водата. Секретите в носа стават по-плътни, когато тялото ни е дехидратирано. Това причинява доста осезаемо хъркане. Дневната доза за здрави жени и 11 водни чаши, а при господата количеството е 16.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X