Напишете дума/думи за търсене

Сега е моментът да се отървем от целулита ето така

„Много жени искат да свалят натрупаните килограми и целулит през зимата, но ако може за месец. И обикновено първата им мисъл за това идва през юни”, казва дерматологът д-р Ана Пейкова. Вместо да чакаме последния момент преди лятната ваканция, нека тази година се заемем с проблема от рано. И за да не ни е скучно от прилагането само на една процедура, може да си организираме букет от антицелулитни терапии, които съчетани да доведат до по-голям и бърз резултат.

Тренировките са желателни

„Каквито и процедури да се правят, не може за месец да се свали всичко натрупано от цялата зимата. Затова е добре след новогодишните празнични дни жената да започне да подготвя тялото си постепенно за летния период с комбинация от различни процедури”, казва д-р Пейкова. Освен здравословно хранене тя препоръчва работа с апарат за трениране на мускулите като Power Plate, които има в редица дерматологични студия. Той стяга мускулите бързо и ефективно при тренировки 2 пъти седмично по 20-30 минути. „Когато се стягат мускулите, се стимулира кръвообращението и се тонизира целият организъм, а подкожната мазнина и кожата над мускулите придобива еластичен, красив вид”, казва д-р Пейкова. На уредите от този вид се изпълняват различни упражнения в определени пози под наблюдение на кинезитерапевт. Оказва се, че дори статичното стоене в поза като клек, натоварва достатъчно редица мускулни групи. За 20 минути резултатът от тренировката е като след 40-50 мин. във фитнеса. Може и да изберете друг спорт или йога. Важно е да се спортува, защото така се топи вътрешната мазнината около органите в тялото, която е опасна за здравето.

Размачкване с ръце и със специален апарат

Съчетанието на старите класически масажи с модерните апаратури е идеален вариант за гонене на целулит. Класическите масажи – ръчни и с вендузи, помагат на организма да се освободи от задържаните течности и натрупаните токсини в зоните, където кръвообращението е по-забавено. Има и процедури, които се правят с помощта на апарати работещи на принципа на вакуума и липомасажа. С LPG се прави липомасаж на кожата с две ролки, които се движат в различни посоки в зависимост от зададената програма. С тази терапия се стяга кожата и се размачква съединителната тъкан, която е около мазнините. По този начин се получава дрениране и ускоряване обмяната на мастната тъкан. Масажът е приятен и има тонизиращо действие. Може да се прави 2-3 пъти седмично в зависимост от тежестта на целулита и да се съчетава с тренировки. Първо се прави липомасажа, след което тренировката или обратното, за да може първо да се свърши тежката работа и след това да дойде почивката.

Мезотерапия и апарат с инфрачервена светлина

Ако целулитът е тежък, можем да се справим с процедури и инжекционна мезотерапия, при която се вкарват вещества, които разграждат мастната тъкан и ускоряват топенето на портокаловата кожа. И идва ред на най-модерния метод – топене на мастните клетки с определена радиочестота, която влиза на дълбочина точно до тези клетки. Апаратът Vella Shape 2 работи още с вакуум и инфрачервена светлина, която допълнително затопля тъканта и прониква до мастнитe клетки.

Д-р Пейкова обяснява, че при заболявания като затлъстяване, диабет, метаболитни проблеми и високо кръвно налягане е добре да се направи консултация с диетолог, ендокринолог и тогава да се започват тренировки и антицелулитни процедури.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X