Напишете дума/думи за търсене

Малките тайни на диетолозите

Сутрин или вечер да се ядат яйца

Яйцата действат добре на човек за закуска. Те го успокояват и засищат за дълго време. Вечер нека се яде месо със зеленчуци, защото то има най-малко калории в сравнение с другите белтъчни храни. А и освобождава енергия по-бавно и ни стига за по-дълго време. Тези, които не обичат месо, може да хапнат супа и да допълнят храненето си с белтъчини.

Важен ли е спортът за отслабването

Ако целта ни е да влезем в топ форма, той е задължителен, иначе не е. Ако се спортува, си осигуряваме по-здраво тяло и то ни се отблагодарява като по-лесно влиза в състояние на губене на тегло, защото ускорява метаболизма ни. Освен това ендорфините, които организмът ни отделят при спорт, правят по-тъжните и нещастни хора – щастливи.

За още полезна информация и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще задоволите и най-взискателното небце. Ще научите повече за рационалната кухня и как да спрете да изхвърляте храна. Ще разберете дали алкохолът и отслабването са приятели или врагове. Тук са и шест идеи за пълнени гъби, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите ястия с черен дроб по света.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни сосове.

Ще ви срещнем и с черния кимион – панацеята сред подправките, а наш специален гост е Илиана от „Изкушения от кухнята на Илиана Балканска“, която споделя кулинарните си съкровища, част от които са подходящи да приготвяте заедно с децата си. От Ради Бичева, създател на блога „Подправено с любов“, ще научим кой е петият вкус.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на Нейно величество пицата, както и какви са тънкостите на италианската кухня. Тук е и примерно седмично меню, което ни съветва как да се храним след 40, за да изглеждаме на 30. Ще ви срещнем и със съкровището от аромати – арабската кухня.

От гуру Йоги Тан ще разберете защо трябва да ходите повече по родопската земя. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X