Напишете дума/думи за търсене

Коя зодия е най-суетна

ДЕВА

Минималисти, но суетни

Девите са минималисти в облеклото. Ако забележите Дева, цялата в пухчета и блестящи камъчета, значи нещо са ѝ объркали рождената дата в свидетелството. Те обичат стилни дрехи с изчистени линии и обикновено не се водят по модните прищевки. Но и не изостават, защото мразят да се отличават рязко от околните.

Вкусът на Девата е безупречен, дори когато си пада леко екстравагантна. Доста е суетна, което не си личи, ако човек съди по самоуверената ѝ елегантност. Пазарува сама, защото дори приятелките ѝ трудно издържат на придирчивостта ѝ. Не си пада по бижутата и аксесоарите. Въпреки огромната си суетност стига едва до оценка 5 по нашия кифломер.

ВЕЗНИ

Твърде перфектни

Везните много държат на външния си вид. Няма да ги видите мърляви, чорлави, с олющен маникюр. Имат безупречен вкус и усет за това кое е най-подходящото облекло за даден случай. Обожават модата и винаги са в крак, но без да се водят сляпо по нея. Успяват да добавят свой щрих и дори когато са в униформените дрехи за сезона, пак се отличават от тълпата.

Везната обича намаленията, но не се разстройва, ако не получи отстъпка, стига да открие това, което търси. Избягва да се кичи с бижута. Идеалният аксесоар за нея е красива голяма чанта и чифт убийствени обувки. Вкусът ѝ е прекалено скромен, затова я дисквалифицираме от Топ 3 на кифлите. Получава оценка 6.

СКОРПИОН

Господарка на карнавалите

Господарката на карнавалите - жената Скорпион, един ден може да е боядисана като индиански вожд, на следващия – съвсем без грим. Дотолкова убедителна е в различните си стилове, че човек трудно може да се ориентира коя е истинската ѝ същност. Не следва модата - модата следва нея.

Никога не пазарува наслуки. Купува само това, което ще ѝ свърши работа за конкретна цел. Може да даде безумно много пари за яке, а под него да сложи потник за 3 лв. от сергия. Ще видите Скорпионката да се прибира с окъсани кецове и стара раница и да излиза няколко часа по-късно, издокарана и прелестна като богиня. Не става за кифла, прекалено е непостоянна. Оценка 3.

СТРЕЛЕЦ

Дете на природата

Жената Стрелец е дивото дете на зодиака. Най-тактично би било да кажем, че стилът ѝ е еклектичен. Тотално неадекватна е в повечето случаи, но не защото не може да се облича добре, а защото пет пари не дава. Тя е момичето, което се излежава край луксозния плувен басейн в гимнастическо трико, защото не е успяла да си намери банския.

Ще я видите да обикаля по улиците, облечена като клошар, понеже така ѝ е по-добре. Идеята ѝ за добро облекло е събрана в една дума – удобно. Памук, лен и вълна са любимите ѝ материи. Носи се спортно, рядко слага грим или бижута, но знае как да се издокара и да се превърне в неотразима красавица. Кифломер – 1.

КОЗИРОГ

Пазари се безсрамно

Скъпи бижута, часовник, колан, чанта, обувки. Елегантни и маркови дрехи. Това е визитната картичка на жената Козирог, нейното лице за пред света. Може да има три бижута, но те ще са стилни, безбожно скъпи и качествени. Гардеробът й често е оскъден, но в него всички дрехи са съчетани перфектно, сякаш са свалени от витрината на изискан магазин. Има облекла за всеки случай – спортно, служебно и официално. Колкото е прецизна в облеклото, жената Козирог си има една слаба черта – косата. Вихрената прическа, често всеки месец в различен цвят, е единствената лудост, която тази стриктна дама си позволява. Пазарува прецизно, по каталог, като си прави отметки. Би се пазарила най-безсрамно за цената, ако смята, че е прекалено висока. Не би дала пари, за „глезотии“ като спа и козметичн и процедури, но би се зарадвала на такъв подарък. Ако смята, че има нужда да се държи като кифла, ще го направи. Така че оценката й е 6 от 10 възможни точки по нашия кифломер.

ВОДОЛЕЙ

Не зачита правилата

Ето го и най-големият враг на бутиците и моловете – жената Водолей. Конфекцията не е за нея. Нима този неземен интелект, тази оригинална мечтателна натура би могла да се ограничи до дрехи, които всички носят? Ще я откриете по-скоро в магазините за дрехи втора ръка, стиснала поредното „съкровище“, отколкото в мола. Ако модата има някакво отражение върху жените Водолей, то е с отрицателен знак – тя би носила пола до земята, ако в момента са на мода минижупите, и панталони клош, котато всички носят тесни крачоли. Тя се облича, за да шокира. Комбинациите й са меко казано странни – може да съчетае розова копринена риза с докерски панталон. За тях е много важно откъде произлиза дрехата им и обикновено избягват марки, за които се знае, че използват детски. Твърде интелектуални са за кифли, но не са лишени от женска суета. Оценка – 2.

РИБИ

Повелителка на дрънкулките

Малката русалка обича да се облича в коприна, воали и блестящи и прозрачни тъкани. Циповете и корсетите я притесняват, не харесва впити дънки. Любителка е на бижутата и носи украси по най-неочаквани места от тялото си. Дайте й мидички, колани с лъскави токи, брошки и всякакви блещукащи дрънкулки. Не обича стереотипите и мрази да робува на модните тенденции. Не стои напълно встрани от тях, но влага в облеклото си фантазия и го пригодява. От модата тя черпи по-скоро вдъхновение за личния си стил. Всъщност вътрешният й свят винаги намира отражение в начина и на обличане. Ако си пада по феите, ще видите флорални мотиви в дрехите и бижутата и, ако е в мрачно и мистериозно настроение, веднага ще го забележите. Колкото и отвеяна да изглежда, винаги успява да надуши най-големите намаления. Дали е добра кифла? Оценката и е 4.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X