Напишете дума/думи за търсене

Студена царевична супа

необходими продукти за една порция:

4 с. л. зехтин (+ за намазване)

1 глава лук

6 кочана млечна царевица

1 зелена люта чушка

1–2 с. л. домашна зеленчукова подправка

1 ч. л. кимион

1 ч. л. кориандър

200 мл животинска сметана

4–5 стръка магданоз

1 лимон

начин на приготвяне:

1. Намажете царевицата с 2 с. л. зехтин и я запечете на грил тиган или на плоча. След това отделете зърната.

2. Наситнете лука и чушката и ги запържете в останалия зехтин.

3. Добавете царевичните зърна и овкусете с кимиона, кориандъра и зеленчуковата подправка. Налейте около 800 мл вода и гответе, докато зеленчуците омекнат. Пасирайте супата и я прецедете.

4. Добавете сметаната, кипнете и охладете. Почистете скаридите. Намажете ги със зехтин. Печете ги върху оребрена плоча или тиган. Ако не обичате скариди, може да поднесете супата без тях.

Сервирайте супата със сварени скариди, резени лимон и листенца магданоз.

Още интересни и здравословни предложения ще откриете в списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X