Напишете дума/думи за търсене

Как да "ръчкаме" мъжа, без да го нараним

Един от лесните варианти е просто да му кажете: „Скъпи, не изглеждаш особено добре с тези стари дрехи”. И да се въздържите от допълнителни напътствия какво трябва да направи. Мъжете са суетни и честолюбиви, така че този подход действа.

Минете преди него по магазините и му препоръчайте един или два – най-добре е да са с услужлив, но ненатрапчив персонал, който да му помогне при избора. Купувайте му дрехи без него само в краен случай, защото това ще го накара да се чувства обгрижван, но не в добрия смисъл на думата. Обаче винаги може да си измислите повод да му направите подарък.

В никакъв случай не го пускайте на пазар в „час пик” – това със сигурност ще скапе настроението му. И ако сте заедно, не се изкушавайте да погледнете „набързо” дамските дрехи, защото това наистина ще му дойде в повече.

Приложете му един „евтин” трик – поканете го на кафе или на разходка и между другото влезте в някой магазин. След това действайте по описаната по-горе стратегия: „Моля те, вземи си тази риза заради мен, толкова ти отива!”

Как да го стимулирате да спортува

Като цяло мъжете по-рядко се грижат за фигурата си от нас, макар че има и приятни изключения от това правило. Правилната мотивация от ваша страна обаче може да направи чудеса с него.

За начало преценете реално доколко той наистина има нужда от отслабване – формулата е да умножите ръста му по две и полученото число да разделите на килограмите. Ако полученият резултат е повече от 25, спешно го изпращайте в спортната зала. Но имайте предвид, че ако човек има добре развита мускулатура, теглото му може да е нормално и при показател по-висок от 25.

Подхождайте към темата за спортуването деликатно и меко, като наблегнете върху рисковете за здравето, а не върху факта, че е станал непривлекателен за вас.

Не го тормозете с жестоки диети, защото гладът само ще отключи съпротивата му. Почнете постепенно да приготвяте вкъщи по-лека храна, поканете гости, които водят здравословен начин на живот и започнете разговор за плюсовете от качествената храна. Обявете „тиха” война на полуфабрикатите и хамбургерите.

Запишете се заедно на фитнес. Ще го убедите лесно, като му кажете, че сте си харесали конкретна зала, но в нея тренират и мъже и не ви се иска да ходите сама. Споделете му, че имате нужда от него, за да почувствате мотивация да спортувате и да свалите наднормените килограми.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X