Напишете дума/думи за търсене

10 начина да се облечем като парижанка

„Човек не трябва да взима модата прекалено на сериозно – с нея трябва да се забавляваш”, казва Инес де ла Фресанж, която не се страхува да смесва различни стилове.

1. Не е задължително компания на вечерната рокля да прави златно портмоне. За френски разкош и шик добавете сламена чанта.

2. Разчупете визията на строгото сако с кецове. Изгонете класическите черни обувки на висок ток.

3. Блузата от шифон съчетайте с очукани моторджийски ботуши, не с обувки - балеринки.

4. Нежното перлено колие ще „заспи” на рокендрол тениска, а не на романтичната ви рокля.

5. Допълнете официалната си рокля с изчистен сандал с равна подметка.

6. Късите ви панталонки чудесно си кокетничат с мокасините и с къси памучни чорапки. Оставете шалварите и босите крака на страна.

7. Колието от кристали през деня можете да носите с дънкова риза, а през нощта избягвайте да го допълвате с черна вечерна рокля.

8. Пуловер с пайети комбинирайте с мъжки панталони, не с класическа права пола.

9. Полата тип молив разкрасете с балерински пантофки.

10.Дънките носете със сандали с кристали. Запазете маратонките за спорт.

Инес де ла Фресанж
Инес де ла Фресанж
Ефектните трикове на Инес

Не мислете, че хората не ви разглеждат в детайли с какво сте облечена

Въпреки че не са стилисти, хората забелязват малките несъвършенства във визията на всеки човек, застанал пред тях. Те ще уловят щастието ви, ако се чувствате добре и ще ви харесат, но ако ви мъчат обувките или тесните ви джинси, ще го разберат. Инес казва, че е по-добре да обуем равни обувки, отколкото високи токчета, с които не знаем как ходим.

Съчетавайте дрехите си с вкус

Не си мислете, че само марката на вашата дреха ще ви направи неотразима. Тайната на парижанката е, че обича да експериментира и затова нейният стил е винаги по-различен и екстравагантен от този на другите жени.

Поддържайте си зъбите

Това не е шега. На едно парти Инес се запознава с красива жена, която носи много скъпи бижута, прекрасна кожена чанта и е с неподдържани зъби. „Искаше ми се да я попитам: „Твоят зъболекар във ваканция ли е?”, казва де ла Фресанж.

Не носете всичките си „диаманти”

Няма нужда са слагате по себе си всичките си скъпоценни камъни. Откажете се от кожените аксесоари, те ви състаряват. Не разчитайте на бройката, а на ефекта от бижуто.

Изхвърлете предразсъдъците

Всеки има предразсъдъци. Някои смятат, че като имат къс врат, не могат да носят поло яка. Други казват, че синьо и черно в комбинация не се носи. „Ако аз нося пола и сако с големи кръгли обеци, ще приличам на моята баба”, споделя своя страх Инес. Забравете за всичко това. От предразсъдъците няма полза. Те са само във вашата глава.

Доверявайте се повече на околните

Вслушвайте се в идеите на ваши приятели, както и на продавач-консултантите в магазините за това какви нови тоалети може да отнесете у дома.

Бъдете смели и се забавлявайте

„Няма значение какво носиш, а как”, казва французойката. В настроение ли си да сложиш жълтата си рокля с ботуши? Тогава го направи! Или предпочиташ високи токчета с къси шорти? Ако си купите черен пуловер, това не е забавно. Но, когато го облечете с джинси с навити крачоли и балеринки, ще стане красиво и интересно.

Купувайте неща, които изглеждат скучни

Бялата тениска, черните джинси, черните чанта или черните слънчеви очила са важни за всеки гардероб. Спомняте ли си снимката на принцеса Даяна, на която е в черно поло? Това е една от най-красивите й снимки, защото да изглеждаш семпло, често е истински шик. Ние французите казваме: „Малкото е повече.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X