Напишете дума/думи за търсене

Махай се, безсъние!

Прави ли ви впечатление колко много хора напоследък се оплакват от безсъние? Ако и вие сте от техния „отбор”, знаете отлично какво представлява – проблеми със заспиването, ранно събуждане или пълно отсъствие на сън. Специалистите казват, че симптомите се предизвикват от повишена тревожност, прекалено силно развито чувство за отговорност и вътрешни (понякога неосъзнати) страхове. По-езотерично настроените обясняват, че в момента земята минава на други вибрации и докато се пренастроим, ще имаме проблеми със съня. Затова е важно да обърнем внимание на вътрешната си хармония и да прецизираме контактите си с околния свят (когато е възможно да избягваме хората, които ни натоварват).

Ако човек е напрегнат през по-голямата част от времето, страхува се и изпитва чувство за вина, всичко това излиза наяве през нощта. Сред съветите за преодоляване на безсънието са редовни занимания със спорт, който ви допада, разходки на чист въздух преди лягане и чай от специални билки. Ако и това не помага, пробвайте със самомасаж и етерични масла. Експертите по Аюрведа твърдят, че това трябва да стане неизменна част от дневния ни режим, тъй като въздействието им върху ума и тялото е несравнимо.

Ароматни масла за сън

За тези, които заспиват трудно: масло от портокал, кедър, мандарина, хвойна, смирна, кипарис. За тези, които спят неспокойно: масло от лавандула и лайка. За пълно отпускане: масло от ванилия. Можете да ги използвате за масажи, вани, ароматерапии. Когато са за масаж, задължително е да ги разтворите в основа от маслиново, сусамово или царевично масло, в която да капнете 2 – 3 капки от етеричното масло и да разбъркате добре. Съхранявайте сместа в плътно затворено шишенце.

Масажът се прави вечер или нощем. За сън се препоръчва да масажирате ушите, като разтриете малко ароматно масло на пръстите си и нежно издърпвате меката част по 20 пъти за всяко ухо, като същевременно стискате лекичко. След това преминете на стъпалата – масажирайте внимателно всеки пръст, като наблягате на основата – и от горната, и от долната част (по една-две минути на пръст). След това с кръгообразни движения на пръстите и лек до среден натиск масажирайте цялото ходило, като отделите поне по четири минути на всеки крак.

Петите трябва да се масажират най-енергично и с най-голям натиск, за да премахнете умората и напрежението на изтеклия ден. Докато си правите масажа, се опитвайте да си мислите само за приятни неща, да се изпълните с любов и благодарност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X