Напишете дума/думи за търсене

Хоопонопоно върши чудеса за здравето

Чували ли сте за лекар, който лекува пациентите си, без дори да ги е виждал? Не, не става дума за ясновидци. Хавайският терапевт доктор Хю Лен излекувал група психично болни престъпници, само със силата на благодарността и любовта.

Терапевтът използвал хавайски изцеляващ метод, наречен хоопонопоно. Методът е описан от Джо Витале в книгата му „Абсолютна неограниченост” и се основава просто на изричането на няколко думи, една от които е „благодаря”. Според него ключът е в понятието за отговорност – повечето хора я търсят в околните, които обвиняват за неуспехите си.

Джо Витале твърди, че правилният вариант е точно обратният – да приемем на сто процента, че ние самите сме отговорни за себе си света около нас. „Доктор Хю Лен ми разказа за работата си в болница в Хаваите, където бил изпратен в отделението за опасни психично болни престъпници. Никой лекар не искал да работи там, тъй като условията били ужасни и нерядко се случвало пациентите да нападат персонала. На Доктор Лен обаче му хрумнало да пробва с древен хавайски лечителски метод – решил да рискува, защото дори и да не се получело, нямало да навреди на никого. Не се виждал очи в очи с пациентите, а просто седял в кабинета си и преглеждал медицинските им картони. И докато работел над себе си, мислейки за техните диагнози, пациентите се подобрявали”, разказва Джо Витале.

Как точно се е случило лечението?

След като човек поеме пълната отговорност за всичко, което се случва в живота му (включително и за срещата с болни хора), той просто трябва да повтаря четири магични думи: съжалявам, прости ми, благодаря ти, обичам те. Оказва се, че любовта и благодарността са в състояние да вършат чудеса в буквалния смисъл. Това не е хавайско откритие, защото го твърдят всички религии и философии. Оказва се, че благодарността и любовта към себе си са най-лесният и приятен начин да подобриш света.

Системата е проста. Първата стъпка е да поемем цялата отговорност за това, което виждаме всеки ден, което се случва с близките, с непознатите, на които се натъкваме случайно, с нас самите. Всичко, което знаем, има отношение към нашия живот – следователно, решението е в ръцете ни. Не е важно дали проблемът се случва на нас или на някой друг – важното е, че можем да го изчистим с благодарност, любов, извинение и молба за прошка. Дори в началото не е нужно наистина да изпитвате тези чувства: повтаряйки фразата: „обичам те, съжалявам, моля те прости ми, благодаря ти”, вие задействате механизъм на изцеление и решаване на трудности, който работи безотказно. След което възможностите за излизане от ситуацията започват да изникват пред очите ви.

Водата помни – внимавайте какво й казвате

Още едно доказателство за магичните свойства на „благодаря” дава японският учен Масару Емото, който изследва информационните свойства на водата. След серия от експерименти, в които фотографира кристалите, образувани при замразяване, той стига до извода, че водата има свойството да разбира и запаметява посланията, които отправяме в нейно присъствие.

В лабораторията му били изследвани проби от вода от целия свят, която била изложена на различни видове въздействие – музика, изображения, електромагнитно излъчване от телевизор, мисли на отделен човек или групи хора, молитви, написани и произнесени думи. Емото установява, че най-приказно красивите кристали образува водата, към която са отправени едновременно две прости послания” „Благодаря” и „Обичам те”. За сравнение, при бележка с думата „глупак” или пускане на агресивна музика, се образуват деформирани или никакви кристали.

Според японският учен красивите думи имат ясни, красиви вибрации, а отрицателните думи произвеждат уродливи, несвързани форми, които не могат да се свържат в кристална структура. Доктор Емото смята, че замърсена вода може да се пречиства с „вълшебните” думички, а понеже човешкото тяло се състои от голям процент вода, те действат лечебно не само на физическо ниво, но имат и способността да решават глобални световни проблеми – стига да повторим няколко пъти „благодаря” и „обичам те”, когато сме край водоем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X