Напишете дума/думи за търсене

Благодарността e врата към успеха

Днес е денят на думата "Благодаря".

Психолозите обясняват, че ако се научим постоянно да изпитваме дълбоко чувство на благодарност, ще променим фокуса, от който гледаме света. Повечето хора в съвременния свят са съсредоточени върху нещата, които нямат, и върху проблемите си. С помощта на благодарността насочваме вниманието си към това, което е добре за нас, към нещата, които притежаваме, създаваме поток от позитивни чувства, които привличат нови положителни събития – и това се случва чрез пренастройката на начина, по който виждаме света наоколо.

Благодарността е най-сигурният начин да получите повече от нещата, които ви правят щастливи.

Може да благодарите за това, което имате, но и за това, което не притежавате, което ще ви научи да цените всеки детайл и да интерпретирате по благоприятен начин всяко събитие в живота си.

Често сме склонни да виждаме собствените си неуспехи и недостатъци, но да не отделяме достатъчно внимание на постиженията и успехите. Твърде лесно и бързо ни напуска чувството на радост и гордост от постигнатото, понеже моментално си поставяме нови цели. А по този начин несъзнателно посяваме и укрепваме мисълта за собствената си несъстоятелност.

Потърсете в съзнанието си моментите, когато сте побеждавали, когато сте се гордели със себе си, когато сте били на висота. Благодарността към тях, към околните, към вас самите, ще ви отвори пътя към нови, още по-грандиозни успехи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X