Напишете дума/думи за търсене

Елиф Шафак: Откъде знаеш, че онова, с което си свикнал, е по-добро от нещата, които ще дойдат?

"Мила" реши да събере в една страничка думите на мъдри и големи хора, които, вярваме, ще усмихнат сърцата ви, ще направят деня ви още по-светъл и ще ви помогнат да минете през него с надеждата, че утре ще е още по-добре.

1. Няма зима, което да трае вечно, няма и пролет, която да пропусне реда си.

Хол Борланд

2. Повечето от важните неща в живота са били постигнати от хора, които са продължавали да пробват, дори когато е изглеждало, че няма никаква надежда.

Дейл Карнеги

3. Помнете, надеждата е добро нещо. Може би най-доброто от всичко. И нищо добро никога не умира.

Стивън Кинг

4. Мислех, че съм най-странната личност на света, но тогава се замислях, че има много хора на този свят и трябва да има все някой като мен, който се чувства необичаен и дефектен по някакви начини, също като мен. Представях си тази жена и си представях, че тя трябва да е някъде там и също да си мисли за мен. Е, надявам се ако си някъде там и четеш това да разбереш, че наистина е така. Аз съм тук и съм странна точно толкова, колкото и ти.

Фрида Кало

5. Това, което ни изглежда като горчиви изпитания, често са прикрити благословии.

Оскар Уайлд

6. Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите.

Оскар Уайлд

7. Ако изгубите надежда, губите по някакъв начин и жизнеността, която поддържа живота ви, губите смелостта, умението, което ви помага да продължите въпреки всичко. И така до днес, аз продължавам да имам мечта.

Мартин Лутър Кинг Джуниър

8. Само в мрака можеш да видиш звездите.

Мартин Лутър Кинг

9. Дългата надежда е по-сладка от бързия подарък.

Ж. П. Рихтер

10. Надеждата не е убеждението, че нещо ще се получи добре, но е сигурността, че нещо има смисъл, независимо от това какво ще излезе накрая.

Вацлав Хавел

11. Който е роб на своите надежди, е роб на всички хора, господар на своите надежди, е господар на всички хора.

Древна индийска мисъл

12. Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен.

Ажрат Инайат Хан

13. Нищо не е добро или лошо, само мислите ни го правят такова.

Шекспир

14. Когато човек иска нещо, ще намери начин; когато не иска, ще намери извинение.

Стивън Доли Младши

15. Пропуснал съм над 9 000 изстрела в кариерата си. Загубил съм почти 300 мача. 26 пъти ми се доверяваха да направя финалния и решаващ изстрел и съм пропускал. Провалял съм се много пъти в живота си. И точно заради това успях.

Майкъл Джордан

16. Търпението не означава да стискаш зъби и да не правиш нищо. То означава да си достатъчно прозорлив, за да се довериш на крайния резултат от процеса. Какво означава търпението? То означава да гледаш бодлите и да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш зората. Нетърпението означава да си толкова късоглед, че да не виждаш резултата. Който обича Бога, остава търпелив, понеже знае, че се иска време непълната луна да стане пълна.

Елиф Шафак

17. Постарай се да не се съпротивляваш на промените, които изникват на пътя ти. Вместо това остави живота да живее чрез теб. И не се плаши, че животът ти се преобръща с главата надолу. Откъде знаеш, че онова, с което си свикнал, е по-добро от нещата, които ще дойдат?

Елиф Шафак

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X