Напишете дума/думи за търсене

5 идеи как старата рокля да стане нова

Дрехи, дрехи, дрехи... Винаги много и никога достатъчно в гардероба на една жена. Особено при смяна на сезоните, най-вече на прага на лятото. Роклите от миналата година са позагубили от чара и цвета си. Тениските рязко са сменили категорията от „любими” в „раздърпано непоносими”, а крачолите на дънките едва закрепват положението... на конци. Шопингът и харченето няма да ви се разминат. Но не бързайте да се разделяте решително с миналогодишния си текстилен арсенал.

С боя за декорация

И най-обикновената блуза, която неведнъж се е въртяла в пералнята, ще грейне отново с малко въображение и текстилна боя. Може да намерите багрила за разкрасяване на дрехи почти във всеки арт магазин, при това в най-различни цветове. Помогнете си с шаблон, ако се налага, и следвайте инструкциите за нанасяне и запечатване на боята.

Цялостно освежаване на багрите

Може би мастилото върху любимата ви рокля отдавна е изтекло в канала, а с това и срокът й на годност за обличане. Върнете й загубеното, като я натопите щедро в нова порция боя. Може да го направите и у дома. Цапането е неизбежно, но пък си струва да опитате. На цената на един скромен обяд цветното й настроение може да се върне за около час, а вашето – за цяло лято.

С ножица в ръка

Денимът е на мода целогодишно. Ако смятате, че дънките до петите и ризата с ръкав до китките няма да изкарат следващата зима, а има още мъничко живот в тях, използвайте го. Подрежете ги. Дори не е нужно да ги подгъвате професионално. Просто ги навийте или оставете конците да се виждат неглиже.

С дантела, тюл, пайети

Те не са ретро, нито кич. Стига да са подбрани с вкус и използвани премерено. Почти всяка дреха може да бъде преобразена по уникален и ефектен начин с малко шев и кройка. Ако не искате булчинската ви рокля да събира прах в гардероба, може да включите и нея в плановете си за лятно преобразяване.

С впечатляващо бижу

Понякога то е малка част от тоалета, друг път му придава съвършено нов и освежен вид. Не щадете силата му. Когато аксесоарите говорят смело, обикновено не е за това колко сезона е видяла дрехата под тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X