Напишете дума/думи за търсене

Как да направим перфектната пролетна салата

5. Експериментирайте с допълнителните съставки

Българите обикновено добавят към зелената салата репички, краставици, яйца, а вариантите са много повече. Опитайте с 1 нарязана на лентички сурова червена чушка – ще се учудите каква свежест придава на салатата. Също така авокадото е страхотно допълнение към пролетната салата. Пробвайте и с крутони от хляб, които след овкусяване ще омекнат, или със запечени лентички бекон. Пармезан, синьо сирене, козе сирене - също чудесни допълнения в зелената купа. Сушени чушки и сушени домати – може да си мислите, че не е сезонът им, но като допълнение към свежа салата или предястие са чудесни. Ето ви накратко идеите ни за допълнения към основните салати, които хапваме през пролетта:

- възможни допълнения за зелена салата: рукола, авокадо, пармезан, козе или синьо сирене, запечен бекон, прясна или сушена чушка, запечени на тиган семки, сусам, тахан, пресни гъби на тънко, сварен нахут или боб, царевица, риба тон, шпроти, накъсано пилешко или патешко месо, крутони, кълнове, аншоа, ленено семе, ягоди, малини и др.

- възможни допълнения за салата с домати: печени чушки или печени патладжани, сварен салатен булгур, моцарела, фета и всякакъв род бяло сирене, пресни босилек, магданоз и чубрица, царевица, каперси, парчета препечен хляб, маслини, чесън, кълнове и др.

 Харесайте страницата ни"Рецепти за здраве", на нея ще намерите полезни съвети, вкусни рецепти, интервюта със специалисти по хранене. 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X