Напишете дума/думи за търсене

Лорейн Паскал: Аз съм в любовен триъгълник с киноата, тортите и фитнеса

снимка: 24kitchen

Бившата моделка е известна със своите книги за печива и сладкиши и с кулинарните си предавания. Преди да се отдаде на хранителното изкуство, посещава дори курсове за механик в търсене на ново поприще, след като слиза от модния подиум.

Известна е със здравословния си начин на живот и с това, че е привърженик на по-малките количества сол, захар и мазнини.

Нейната мантра е, че добро готвене е да имаш самочувствие. „Това е тайното оръжие. Когато застанеш зад котлона, трябва да си сигурен, че ти си господарят в кухнята.“ Британката споделя още как успява да бъде в такава брилянтна форма, въпреки че е постоянно около печката и десертите.

Лорейн, разкажи ни за твоята хранителна философия?

Тя е проста – опитвам се да живея здравословно колкото се може повече. Стремя се през седмицата в менюто ми да има баланс между протеини, мазнини и въглехидрати, но в събота винаги си позволявам всичко, което пожелая. Разбира се, в компанията на чаша-две вино или коктейли и никога не пропускам тренировка във фитнеса.

С какво започва сутринта ти?

Задължително с протеинов шейк час преди да отида във фитнеса и още един шейк, след като се прибера от залата. Освен това похапвам ананас и 2-3 рохки яйца с препечен ръжен хляб и някаква салата. Веднъж или два пъти в седмицата пия зелен сок от краставица, джинджифил, мента, половин ябълка, лайм, малко спанак.

Как продължава денят ти, когато не си на снимки?

След като се прибера от фитнес, разхождам кучето си Уотсън, което осинових, а след това прекарвам деня си в измисляне на рецепти.

Без какво не може да си представиш кухнята?

Без керамичния ми тиган. Храната в него не залепва и може да се приготвя без тонове мазнина.

Какви са твоите суперхрани?

Хапвам често боровинки, броколи и овес, но от известно време консумирам доста усилено и пшеничена трева и спирулина, които слагам в зелените си сокове.

Защо реши да започнеш свой собствен бизнес?

Да работиш по 18 часа и да си майка, е малко нереалистично. Исках да бъда до дъщеря си Ела, а когато тя се роди, работех в ресторант. Тази работа нямаше как да ми позволи да бъда и добър родител.

Имаш собствена кулинарна империя. Кое е нещото, което искаш хората да научат от рецептите ти?

Искам хората да знаят и да усещат, че моите рецепти са достъпни, вкусни, лесни и забавни за правене.

Кажи ни честно, кой изяжда всички торти след снимките на предаванията ти? Изглеждаш толкова добре, че е едва ли си ти.

Ям торта всяка събота. По някой път си позволявам по залък по време на снимките, защото е трудно да устоиш на толкова много храна. Благодаря на моя екип, който се справя много добре с тази задача.

Кои са трите съставки, без които не готвиш?

Ванилия, масло от авокадо и сол.

Коя е твоята хранителна слабост?

Определено не мога да устоя на сирене. Не мога да кажа „не“ особено на синьото сирене. Истината е, че не мога да пренебрегна и киноата.

Коя е храната, към която прибягваш, когато нещо те е изнервило?

Макарони със сирене.

Казват, че правенето на сладкиши успокоява душата. Съгласна ли си?

Определено. Обичам да пека. То е доста терапевтично и действа релаксиращо. Най-обичам да правя кръгли питки.

Ако трябва да забраниш някое ястие, кое би било?

Не съм намерила храна, която да не ми харесва.

Какъв съвет би си дала, ако започваше тепърва в тоя занаят?

Вярвай в това, което правиш, и релаксирай повече.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X