Напишете дума/думи за търсене

Изварата - задължителна за жените и с добро антираково действие

Внимание

Вярно е, че изварата е диетична и полезна, но въпреки това не е много лека храна. Протеините в нея не се усвояват веднага от организма. Когато е в големи количества, животинската мазнина в нея ще натовари черния дроб. Но до 200 г извара на ден може да консумирате спокойно. Дори имайте предвид, че наричат изварата „медицинската сестра на черния дроб” – тя има много благотворно влияние върху този орган, когато се консумира в допустимите количества.

Знаете ли, че

Още през I в. от новата ера изварата се споменава като любима храна на римляните от всички прослойки. Има данни и за това, че хората в миналото създали изварата с цел да запазят прясното мляко за по-дълго време. Любопитното е, че те го съхранявали в стомаха на убити животни, където млякото ферментирало и се превръщало в извара.

Малки идеи

Едно от най-лесните приложения на изварата в кухнята е, когато замените част от сиренето в дадена рецепта с нея. Например може да добавите извара в баницата, в чушките, пълнени със сирене и яйце и след това запечени, в разядки, дипове, омлети, соленки и други.

за още полезна информация, вкусни предложения и съвети от специалисти търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще научите с какво да се храните, за да предотвратите пролетната умора. Ще разберете повече за хранителните добавки и тяхната (не)полезност. Тук са и шест идеи за екзотични ястия без термична обработка.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно защо турската кухня е една от диктаторките на световния вкус. Ще ви предложим безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем с една от най-древните подправки – канелата, а наш специален гост е Джули Татуз, която ще ни разходи из тайнствата на арабските домакини.

Най-вероятно мислите, че тестените изделия не са от най-полезните, но ние ще ви дадем няколко съвета, които ще ги направят по-здравословни. От броя ще научите как се прави гхи у дома, тук е и меню срещу затегнат стомах.

От д-р Боримир Фурнаджиев ще препоръча комбинации, които повишават имунитета. Ирина Андреева-Jolie от Манджичките на Jolie / Jolie's Food ще ви сподели любимите си спаначени рецепти за салата и тортиля, Габриела Цулин от едноименния блог ще подшушне предложения за най-любимите си кремове, а Таня Донева от Вкусното ми Хоби със Страст и Любов - Кулинарна фотография ще ни допусне в кухнята си, подарявайки ни нахутен кекс, сладко руло и тортата от омлети, която краси нашата корица.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X