Напишете дума/думи за търсене

Защо много здраве не е на здраве

Доказано е – прекаленото води до обратен резултат. Всяко нещо, което е екстремно, мое да е вредно. Изключение не правят и „полезните“ здравни навици. Те всъщност си имат своите последствия.

Ако непрекъснато се лишаваме от храна, за да сме във форма, то като нищо може да си набавим хранително разстройство. Спортуването до степен на нараняване също може да е всичко друго, но не и полезно.

Невинаги добрите здравни практики са добри за нас.

Тренировки всеки ден

Колкото и да сте запалени по фитнеса и спорта, позволявайте си от време на време почивка. Не ходете всеки ден в залата. Организмът има нужда от възстановяване. От 48 до 72 часа трябва да има разстояние между две тренировки. Хем ще починете, хем няма да нарушите прогреса на усилията си.

Фрешове

Изстискването на соковете от плодовете и зеленчуците е помогнало на много хора, които не обичат да ги консумират, да усвояват витамините и минералите от тях. Проблемът обаче се състои в това, че по този начин количеството фибри от пресния плод или зеленчук е направо нищожно. Те помагат за усещането за ситост и не се налага да се тъпчем излишно.

Дезинфектанти

Не се оливайте с дезинфектанта въпреки желанието си да се предпазите от грип, настинка и всякакви микроби. Съставката триклосан, която се съдържа в тези продукти, помага за развитието на бактерия, която е резистента към антибиотиците. Медицинските работници, които имат непрекъснат достъп до такива хигиенизиращи средства, са изложени шест пъти повече на риск от инвазия от нововирус. Триклозанът би могъл да им и негативно влияние върху имунната система, което пък да доведе до по-голяма податливост към алергии.

Полезни мазнини

Мазнини като омега-3 съдържат доста благини за здравето, в това число подобряване на паметта и защита от развитието на сърдечносъдови заболявания, но не се задръствайте с тях. Ако искате обаче да отслабнете, ще трябва да ограничите ядките, авокадото, различните видове масла и олио, които са добър източник на калории. Не се лишавайте напълно от тях, поръсвайте салатата с ядки, за разкош слагайте по един резен авокадо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X