Напишете дума/думи за търсене

Да изразим себе си с езика на цветовете

Само 7% от общуването с околните е чрез думите. Останалите проценти се отнасят до езика на тялото и цялостното ни излъчване. А цветовете са първото, което другите виждат в нас.

Цветовете влияят не само на настроението и на самочувствието, но и може да подчертаят добрите ни качества или пък да ни представят в неблагоприятна светлина. Изборът на палитра за дрехите, грима, косата и бижутата е личното послание, което отправяме към света – и от него зависи как ще ни възприемат.

Според психолозите неслучайно има нюанси, от които се чувстваме силно привлечени, и други, които подсъзнателно избягваме. Често се страхуваме от цветовете и допускаме в гардероба си само два-три, които смятаме, че ни подхождат – така обаче ограничаваме инструментите, с които общуваме.

Особено актуален метод за постигане на хармонично излъчване е цветовият анализ, с помощта на който всеки може да установи как цветовете му въздействат и го трансформират – и така да получи представа за нюансите, които разкриват най-добре личността му. Цветовият анализ е път не само към външна, но и към вътрешна трансформация, крачка към истинската ни същност.

Румяна Пенева, експерт по цветови анализ, обяснява, че това е процес, който се прави веднъж в живота и отнема около час-час и половина. През това време до лицето се поставят специални професионални платове (дрейпове) в различни нюанси. По този начин се установява кои са индивидуалните цветове, които не само подсилват красотата на личността, но й дават усещане за увереност и автентичност, за повече сила и свързаност със себе си.

Всеки принадлежи към даден цветови тип (наречени от специалистите цветови семейства), който притежава определени характеристики. За всяко цветово семейство е характерна уникална палитра, която хармонира идеално с цвета на устните и косата, с тена на кожата и очите на човека, както и с цялостното му излъчване. Цветовият анализ е подходящ за мъже, жени и деца, улеснява подбора на цветовете, спестява колебанията, свързани с външния вид, и придава вяра в собствените сили. Консултацията, направена от експерт, дава практични съвети за подходящите за всекиго цветове и комбинации, както и за нюансите, които не стоят добре в близост до лицето.

Съветите на Румяна Пенева към дамите:

Обличайте се цветно и през зимата.Експериментирайте с по-ярки цветове на обувките и чантите – те ще освежат цялата визия. Използвайте руж, за да се почувствате по-красиви и самоуверени.Обличайте се в червено, когато не сте в настроение – то ще ви даде сили и енергия.Оставете черното да си почива.Заменете черния молив за очи със сив или кафяв – ще изглеждате по-естествено.Избирайте фон дьо тена така, че да стои незабележимо.Комбинирайте цветовете по нестандартен начин – ще се учудите от собствената си креативност и ще надвиете стреса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X