Напишете дума/думи за търсене

Откъде да пазаруваме чиста храна

Биомагазин The Secret Garden, Русе (www.biomagazin-bg.com) Това не е просто реален магазин в град Русе, а и онлайн магазин, от който може да си поръчате от всяка точка на България. Удобно е, че всички храни са разпределени в категории, така че лесно и бързо да изберете. На всеки продукт ясно е отбелязано какъв сертификат има, дали е без глутен, без захар, без консерванти. Освен чисти храни предлагат се и напитки, хранителни добавки и козметика.

Sunny Farm (www.sunnyfarm.bg) е малка симбиотична ферма, разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от Ловеч. В нея отглеждат изцяло пасищно пилета, кокошки, пуйки, зайци и телета. Произвеждат се екологично чисти продукти, които се доставят директно до клиентите. Всеки регистрирал се на сайта получава информация кога какви продукти са налични.

Ферма „Бесика“ (www.facebook.com/FermaBessica) се намира в землищата на пазарджишките села Бяга и Алеко Константиново. В нея се отглеждат разнообразни видове зеленчуци и подправки като домати, пипер, краставици, салатки, лук, тиквички, кейл, зеле, броколи, моркови, цвекло, целина, както и магданоз, босилек, чубрица и други. Предлагат се основно сезонни зеленчуци и плодове без химически торове и без препарати за растителна защита. „Бесика“ участва на множество фермерски пазари.

Семейната ферма „Манчеви“ (https://www.facebook.com/semeinataferma) се намира в село Михнево, община Петрич, и е специализирана в производство на сезонни плодове, зеленчуци, подправки и отглеждане на животни. Фермата предлага доставки и участва в различни пазари. Доволни клиенти пишат във Фейсбук: „Много свежи продукти, бърза доставка и чудесно отношение.“

Ферма „Вършец“ (https://www.facebook.com/FermaVarshetz/) е специализирана в производство на млечни продукти. Фермерите гарантират, че тяхното кисело мляко е истинско, нехомогенизирано, автентично българско кисело мляко, което се прави единствено от пълномаслено краве мляко и закваска.

Магазинче за истински неща „Поляна“ (https://www.facebook.com/shop.poliana/) предлага множество домашни сладка, лютеници, мармалади, сиропи, ядки, подправки, чайове и чисти храни от биологичната ферма „Зелена Странджа“. Освен това в магазинчето може да намерите и ръчно изработени аксесоари за дома, козметични продукти и такива за ароматотерапия.

Премиум Супермаркети Parkmart предлагат богато разнообразие от български фермерски продукти и занаятчийски храни, събрани на едно място. Асортиментът на фермерските щандове надвишава 400 артикула и включва месни и млечни специалитети, яйца, плодове и зеленчуци и зимнина от малки регионални и по-големи родни стопанства с чиста продукция. Освен фермерските стоки, предлагат още богата селекция от био и диетични храни, като без лактоза или глутен, без захар и т.н. Веригата има физически и онлайн супермаркети в София, Варна, Бургас, а до есента на 2022 г. се очаква да отвори и първия си обект в Пловдив. Всички фермерски продукти могат да се намерят в магазините им или да се поръчат онлайн в платформата parkmart.bg, откъдето предлагат екологична доставка на продуктите до дома с електрически автомобили, щадящи околната среда. 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X