Напишете дума/думи за търсене

Най-разпространените грешки, които допуска всяка домакиня

Съхранявате продукти върху хладилника

Ако имате този навик, най-добре се избавете от него. Докато работи, хладилникът отделя топлина, която се издига нагоре. Затова всички продукти, които са върху хладилника, са изложени на риск от бързо разваляне. Ако искате хлябът, бисквитите и другите въглехидратни храни са имат по-дълъг срок на годност, сложете ги на тъмно и прохладно място.

Смятате, че консервите имат безкраен срок на годност

Вярно е, че консервираната храна може да издържи дълго време, без да се развали, но това не означава, че е вечна. Съхранявайте консервираните продукти на тъмно и хладно място и ги изхвърлете, ако забележите ръжда или видите, че капачката се е издула. Ако консервата е не е домашна, спазвайте отбелязания срок на годност.

Миете плодовете и зеленчуците, преди да ги приберете в хладилника

Щом измиете плодове и зеленчуци, трябва веднага да ги изконсумирате. Ако ги приберете измити в хладилника, влошавате качеството им и скъсявате трайността им. Ако плодовете и зеленчуците са замърсени, може да ги избършете с хартиена салфетка, преди да ги приберете, но в никакъв случай не ги мокрете, тъй като така ще провокирате процеси на гниене.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X