Напишете дума/думи за търсене

Неизвестната история на порното

1907-а завинаги ще остане в летописите като годината, в която е създаден първият порнофилм. Еl Sartorio е най-старата оцеляла лента със заснети сексуални сцени. В превод от испански името й означава "Дяволът". За родина на историческото порно се счита Аржентина.

В седемминутната лента се разгръща любопитен сюжет. Шест пищни монахини се къпят в езеро, а после започват да си подхвърлят топка. Девойките се хлъзват във водата и се оказват една върху друга. Следват забележителни сцени на секс между тях.
Увлечени в сладките игри, монахините не забелязват, че водата се разклаща. От храсталаците излиза самият дявол

от плът и кръв

Има опашка, рога и дебели мустаци. Разгонва момичетата, но една се спъва във водата и не успява да избяга. Дяволът я пренася на сушата, а тя решава да се възползва максимално от положението си. Предава се на демоничните ласки на Луцифер. Сцените от началото на миналия век включват орален секс, позата 69 и близки планове на сексуалния акт. На практика това е първото проникване, заснето на лента. Филмът няма звук.

"Тази лента е феномен. Предшестващите го филми са като блудкави страсти, взети от детската градина в сравнение. Едва си позволяват разголено бедро. El Sartorio е изпреварил времето си с поне 40 години", обяснява Дейв Томпсън. Той е запален любител на порното отпреди повече от 50 години. Журналистът по професия отделя години от живота си, за да проследи историята на най-древните порноленти. В случая с El Sartorio удря на камък.

Филмът до ден днешен остава обвит в мистерия. За произхода му се знае твърде малко. Тайнственост витае около актрисите, оператора, режисьора на лентата. Уникалното в случая е, че дори на езерото, в което е сниман историческият филм, не може да бъде намерен точен еквивалент из цяла Аржентина, категоричен е Дейв Томпсън.
Според Сет Греъм Смит, историк и създател на енциклопедията "Голяма книга за порното", лентата е създадена

в Аржентина

Открита е в запазено състояние през 60-те години на миналия век. Всякаква информация къде е намерен филмът и как излиза на бял свят липсва. Веднага след разкриването й местни легенди относно свръхестествен произход на El Sartorio започват да се разпространяват.

"Около мистериите се създаде мит, че филмът идва директно от пъкъла. Спуснат е на Земята, за да доведе до Апокалипсис. За местните верни католици сюжетът на лентата е дори плашещ", обяснява историкът Люк Форд, написал "Кратка енциклопедия на ранното порно". Въпреки опитите му да вложи в енциклопедията си подробна информация за El Sartorio, Форд не успява да се натъкне на

никакви следи

"Едно е сигурно - филмът е сниман с камери от Земята, не идва от пъкъла", категоричен е Форд. Противниците на свръхестествения произход на Еl Sartorio обясняват, че голотата започва да излиза на мода в началото на ХХ век. Първият официален стриптийз е от пиесата на Оскар Уайлд "Саломе", поставена на сцена през 1893 г. Танцът на седемте воала е танц, в който дамата съблича всичко от себе си. По същото време в Париж се появяват кабарета от типа на "Мулен Руж".

 Прадедите били по-изобретателни

 Първият секснаръчник
на Запад датира от 3-1 век пр. Хр. и се нарича "Изкуството на любовта" на Овидий. Написан е на латински. Поемата е от три части, като всяка има определена цел - как да си намериш половинка, как да я прелъстиш и накрая как някой друг, прочел поемата, да не ти я отнеме. Има сериозни съмнения, че Овидий е черпил знания от наръчник, написан от куртизанка, работела два века по-рано на гръцкия остров Самос. Нейните напътствия включвали инструкции за целувки, пози, оформяне на прическата, афродизиаци и други.

Първата гола картина

преди 40 000 години. Още на най-ранните рисунки сексът не е толкова продължаване на рода, колкото приятно запълване на следобеда. Въпреки, че археолозите не им се иска да го признаят, още преди 40 000 години мъжът е осъзнал, че с добрия секс може да се конкурира само добрата свирка. Има и рисунка на 13 000 години, която показва как мъж и жена правят секс, докато друга жена ги гледа с любопитство.

Първият порносайт

Първият регистриран порносайт е sex.com (тогава е нямало конкуренция и съответно е нямало нужда от завъртяни имена като Brazzers или SpoogeSpelunkers). Година по-късно сайтът, който вече имал по 25 милиона посещения на ден, е откраднат. Колко точно пари е печелил, не е ясно (слуховете са по $500 000 на месец), но малко след това се появила и конкуренцията. Важното е, че през 2004-а създателят на sex.com Гари Кремън осъди крадеца, след което получи $65 млн. обезщетение.

Първите изкуствени гърди

През 1940 година, по време на Втората световна, японските проститутки си инжектирали течен силикон в гърдите, за да омайват повече американските войници.

Първият публичен дом

е отворил врати през 549 пр. Хр. от законодателя Солун в Елада. Логиката му била, че бордеят ще помогне на мъжете (тогава само те участвали в управата на страната) да вземат по-правилните решения. След няколко години цяла Древна Гърция била пълна с бардаци.

Първото порносписание

С изобретяването на фотографията е изобретена и порнографията. През 80-те години на XIX век печатниците започнали да правят първите гравюри, което веднага довело до първите порноснимки. Естествено родината на порнографията е Франция, а първите книжки били на теми като "Дамата с кренвиршите" или "Голата Мадона с големите бомби".

Първият презерватив

е изобретен в Древния Египет. Изследователите египтолози са открили изображения на египетски мъже със съответното "изделие", направено от овчи черва. Тези изображения са от 1350-1200 г. пр. н. е.

Първият сутиен

е изработен от Мари Тусек през 1893 г. и е патентован под името "гърдоподдръжник".

Първата спирала

е изобретена от арабските номади. Използвана е не от жените, а от камилите. За да не се размножават по време на дългите преходи през пустинята, в матката им пъхали гладки камъчета.

Първите орални контрацептиви

са изобретени през 1951 г. от американския химик Карл Джераси, който получава за това патент. Появяват се на американския пазар през 1960 г.

Първият афродизиак

е най-вероятно испанската муха - известен вид бръмбар, който изработва със своите жлези специален секрет. За първи път испанската муха се споменава в съчиненията на Аристотел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X