Напишете дума/думи за търсене

Какво не знаем за алергените в козметиката

Професионалната козметика е за професионалистите. Веществата в нея са по-агресивни и затова не бива да се използва често и в домашни условия.

Откажете се от трайните и ярки червила, сенки, моливи, спирали, независимо от цената.

Първо изпробвайте тестери на продуктите от най-новите линии, след това преценете дали да ги купите. За съжаление не всичко може да се пробва.

Ако козметичен продукт, който имате, ухае неприятно, ако е засъхнал и си е променил консистенцията и цвета, не му мислете, а го изхвърлете.

Добре е да ползвате различни продукти на една фирма, които са съвместими и при смесване няма да предизвикат алергична реакция.

Не използвайте лосиони с високо съдържание на спирт, който изсушава и дразни кожата, като улеснява проникването на алергените - навътре в кожата.

Козметиката за тяло не бива да се използва за лице. Нанасяйте спиралата на две трети от дължината на миглите, така че да не достига до корените им.

Четете внимателно етикетите, дори и на продуктите, които познавате, защото производителят може да е променил нещо в състава им.

И ако кожата ви реагира на предпочитана от вас козметика, веднага се консултирайте с дерматолог и алерголог, а не с продавач консултант.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X