Напишете дума/думи за търсене

Тери Пратчет: Не е важно какво имаш, а как го имаш

Покойният Тери Пратчет беше от авторите, които имаха кураж, талант и брилянтно чувство за хумор. Създателят на култовата поредица „Светът на Диска” беше покосен от Алцхаймер, но творбите му продължават да вдъхновяват милиони. Книгите на британския сър са пълни с прозрения и ирония, които винаги усмихват.

Представяме ви някои от неговите най-забележителни мисли.

1. Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва.

2. Слънчевата светлина мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака.

3. Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

4. Всяка една война в човешката история винаги завършва с абсолютно един и същи резултат: гарвани - 1000 точки, хора - 0 точки.

5. Функционирането на Вселената, казваха те, зависи от равновесието на четири сили, а именно: обаяние, убеждение, несигурност и инат.

6. Ключът към разбирането на всички религии е, че представата на боговете за добро забавление е „Не се сърди, човече" с криви зарчета.

7. Гравитацията е навик, от който е трудно да се откажеш.

8. Времето е наркотик, в големи дози убива.

9. Не може да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.

10. Боговете не обичат хората да не вършат нищо. Ако не са заети непрекъснато, хората биха могли и да се замислят. Част от мозъка съществува, за да не позволи това. И постига резултати. Кара хората да скучаят насред чудеса.

11. Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език.

12. Не е важно какво имаш, а как го имаш.

13. Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство.

14. Никога недей да забравяш, че тълпата, която днес ръкопляска на коронацията ти, е същата тълпа, която утре ще ръкопляска на обезглавяването ти. Хората обичат да има шоу.

15. Никой не полудява по-бързо от нормалния човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X