Напишете дума/думи за търсене

Причини мъжът да не иска секс

Смята се, че мъжът винаги желае жената. А ако не я желае, има две обяснения за това: или тя не е достатъчно привлекателна, или той е импотентен. Жената може да я боли глава, да е уморена след работа или просто да не й е до секс. Но за мъжа това е невъзможно -

той винаги е готов за секс. Такова е широко разпространеното женско мнение. А всъщност причините за отказ от секс и за двамата партньори може да са напълно обективни. Да видим защо той се отказва от това удоволствие.

Няма настроение

Настроението на човека е променливо и е естествено понякога на мъжа да не му е до секс. Причините могат да са неприятен разговор с шефа, неуспехи в бизнеса, заболяване на родител, дори и поражение на любимия футболен отбор. Но това не означава, че той ви е разлюбил. Просто днес не му е до секс. Тогава е по-добре да го подкрепите морално, а не да се опитвате да го съблазнявате.

Уморен е

Понякога единственото желание след тежък работен ден е човек да се наспи спокойно. И тогава даже видът на любимата съпруга в сексапилна рокля с дълбоко деколте, не може да събуди у мъжа “игриви” желания. Не си струва да се обиждате на благоверния си. Помислете си, че и вие самата имате моменти, когато така сте уморена от работа, че си мечтаете само за сън. Разбира се, може да го обвините, да се обидите или да му устроите истерия, че ви е разлюбил, че вече не го възбуждате... Но кой ще спечели от това?

Утре му предстои тежък ден

Това е още една възможна причина, свързана с работата, мъжът да се откаже от секс. Ако утре го очаква тежък ден, има два изхода от положението. Първият е да се развлече и разтуши с помощта на секса, телевизора, компютъра. Вторият е да се зарови в работа и да се подготви за трудния ден. Кой от двата ще избере, зависи от характера му. И ако за вашия партньор сексът не е най-добрият начин да се разсее от проблема, трябва да се примирите. Не е толкова страшно, ако останете един ден без секс.

Употребявал е алкохол

Обикновено сексът и алкохолът се съчетават нелошо, особено в първите фази на запознанството. Когато съпрузите добре се познават и живеят заедно повече години, малки дози алкохол може да помагат на интимния живот. Но големите количества вредят и на секса, и на здравето. Подпийналите мъже обикновено нямат нищо против да правят секс, обаче вие едва ли ще получите удоволствие от това. Ако той е пийнал повече, ще се прибере в къщи, веднага ще си легне и за никакъв секс няма да го е грижа.

Болен е

Мъжете също боледуват. Тях също ги боли глава и тогава въобще не им е до секс. Разбира се, в някои случаи това може да бъде просто оправдание, но я си помислете - не правите ли и вие понякога така? Ако него постоянно го “боли” глава, добре е да се замислите.

Той се самозадоволява

Сега трябва да преминем към по-сериозните причини за отказ от секс, които са по-скоро субективни. За съжаление има един тип мъже, които не могат да се освободят от навика да мастурбират, придобит още в тийнейджърска възраст. Причина за мастурбацията може да е просто мързелът. За по-голямата част от мъжете сексът е механичен процес за получаване на удоволствие и рядко повече от това. Затова те си мислят защо ли е нужно да се напрягат и да доставят удоволствие на партньорката си, когато може да мастурбират. След такова удоволствие те могат просто да обърнат гръб и да заспят и никой няма да им иска обяснение защо не са били достатъчно нежни. Причината за това поведение е психологическа и за жената не е лесно да се справи с нея. Често й е трудно да го убеди, че никаква мастурбация не може да замени секса с любимия човек.

Има и още една причина за самозадоволяването. Психически слабият мъж, който е преживял някои неуспехи в секса, може да се комплексира и да се затвори в себе си. И тъй като все пак му е нужен секс, предпочита да онанира. С такъв мъж трябва да се разговаря и да му се обясни, че не бива да се страхува от провалите си. Ако и това не помогне, потърсете помощ от сексолог.

Загубил е интерес към половия живот

Възможен е и такъв психологически проблем, причината за който може да е общо физическо изтощение или просто поредица от неуспехи на интимния фронт. Така че ако не сте правили секс дълго време и подобрение не се забелязва, трябва да предприемете мерки. Поговорете с мъжа си, обяснете му, че се безпокоите за него и го попитайте какъв изход вижда той от положението. Ако бракът ви е скъп, борете се заедно за него. Може да се наложи да се обърнете за помощ към семеен психотерапевт или към сексолог.

Партньорката не го възбужда

След сватбата сте натрупали излишни килограми, използвате козметика само когато отивате на работа, мотаете се из къщи в размъкнат халат, взимате душ сутрин, а не преди сън - всичко това влияе на вашите отношения. На мъжът ви му се иска секс, но не с вас! Тогава той със сигурност ще започне да си купува еротични списания и дълго ще се уединява в тоалетната с тях. В най-лошия случай ще си намери любовница. На въпроса какво да се прави в такъв случай отговорът е прост. Не бива да се успокоявате, след като вече сте му надянали брачната халка. Грижете се за външния си вид. Бъдете винаги красива, такава, каквато ви е харесал. Основната причина за съпружеската измяна и за разводите е рутината, която убива страстта и романтиката. Поговорете с него и ако причината наистина се окаже у вас, вземете мерки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X