Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-слабите любовници в света

Британски учени са категорични, че що се отнася до продължителността на сексуалния акт, хората се нареждат на доста задни позиции, в сравнение с други представители на животинското царство. Така че явно трябва да залагаме на качеството, защото в количеството не сме върхът.

Д-р Карим Вахед от Университета в Дерби посвещава години на едно доста странно изследване – сравняване на продължителността на половия акт при различни животински видове. Обхванати са над 54 вида и резултатите показват, че що се отнася до сексуалните контакти, не може да се говори за универсална продължителност. Или поне това показва огромната разлика, съществуваща при различните видове. Според д-р Вахед тя варира от 8 секунди при някои насекоми до 104 минути при някои бозайници.

В сравнение с тези резултати човешкият вид отново е на долните позиции - учените са установили средна продължителност на половия акт около 3 минути. Изследване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, установява, че стандартният акт при нашия вид средно стига до не повече от 7 минути, а стойности над 13 минути вече са рядкост. Учените са категорични, че основен процент от изследваните хора от различни националности и възрасти, са категорични, че 13 минути са напълно достатъчни, за да са удовлетворени и двата пола. При изследването са установени и изолирани случаи на сексуален акт над 30 минути, но това според медиците се счита по-скоро за аномалия.

На фона на 104 минути горна граница от изследването на д-р Карим Вахед от Университета в Дерби, човешкият вид с 3-7 минутен акт се категоризира сред най-слабите любовници, поне по продължителност. Учените подчертават обаче, че в тези минути не е включено времето за любовна игра, а се говори за чист акт и че при немалък процент хора, той се ограничава дори в рамките на минута.

Друго изследване обаче, цитирано от професор Робърт Уинстън от Импириъл Колидж, Лондон за TEDMEDLive, показва, че шампиони сред бозайниците са камилите, при които половият акт може да продължи цели 24 часа. Това звучи многообещаващо, но за съжаление хората могат да се мерят с тези животни, само ако се включи и времето за сън след сексуалния акт.

Най-странният феномен в животинското царство обаче, отново представен от професор Робърт Уинстън за TEDMEDLive е вид жаби, при които половият контакт продължава цяла седмица. При този вид наистина се говори за контакт, защото мъжкият просто се качва на гърба на женската и буквално се залепя за нея и не прави нищо друго цяла седмица, освен да произвежда сперматозоиди.

----

Женско удоволствие

Единственото успокоително в научните данни е заключение от изследване на американски учени, които установи, че при жените оргазмът продължава средно от три-четири пъти повече, отколкото при мъжете. Според екипа средният мъжки оргазъм е шест секунди, докато женският – двайсет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X