Напишете дума/думи за търсене

Деси Бакърджиева: Когато човек обича, не трябва да очаква да му се върне същото

фотограф: Андрей Киров
фотограф: Андрей Киров
Във „Фамилията” твоят съпруг се държеше брутално с теб. Ти би ли позволила такова отношение, макар и обезпечено с материални средства?

Подобни взаимоотношения са абсолютно недопустими. Всеки човек заслужава да бъде обичан и уважаван. Всички са изначално добри. Въпросът е до каква степен ще допуснеш да се изкривиш и да станеш озлобен, злонамерен и агресивен. Това е личен избор. Ако една жена има подобни взаимоотношения като на героинята ми във филма, не бива да мисли, че тя е причината да я малтретират. Ако има проблем, той трябва да бъде разрешен с разговор, макар че невинаги това, което говорим, е това, което ще извършим. Делата са тези, които определят личността - нещото, по което ни съдят горе и според което осъзнаваш какъв е твоят партньор или приятел. Ако получаваш лошо отношение от някакви хора ги остави да си живеят със собствените бесове. Една японска поговорка казва: „Не създавай толкова демони, колкото не можеш да отгледаш и унищожиш”. Ако допуснеш с теб да се държат агресивно, те ще продължат да доказват егото си по този начин. В семейството е важно партньорите да разговарят, а детето да знае, че го обичаш и не да му купиш скъп телефон, защото всички имали такива, а да бъдеш максимално с неговите мисли и проблеми във времето, в което сте заедно.

Въпреки че си така крехка, имаш черен колан по карате. Ползваш ли го?

Седи в гардероба и понякога го поглеждам (смее се). Във всеки спорт важи едно правило – постоянство. Много обичам този спорт, както и да гледам състезания. Имам и тръпка, но не мога да съм каратека, каквато бях преди. Сега се поддържам с фитнес 3 пъти в седмицата. Не може без спорт. Той е важен за здравето и за доброто настроение.

Малко известно е, че си учила за стилист при Рене Кох в Германия?

Имах невероятен късмет да уча при един от легендите в грима и цялостното оформяне на визията в Германия – Рене Кох. Той е бил личен гримьор на София Лорен. Работил е с Марлене Дитрих. Сега е личен гримьор на Клаудия Шифър. В един от дните тя дойде при него много красива, с кожа като мляко, чаровна, със спокоен говор. Силно впечатление ми направи, че независимо, че не е на 20 години, изглежда като на 20. Това е начин на живот и на мислене.

Каква е движещата сила в твоя живот?

Любовта във всичките й форми. Може да обичаш детето си, изкуството, родителите си. Говоря за тази любов, която те провокира да осъзнаеш истинските и стойностни неща в живота. Да спазваш неписаните закони и да си честен и коректен. За себе си съм разбрала, че когато човек обича, не трябва да очаква да му се върне същото. Истинската любов е безрезервна и безкористна. Няма перфектен човек, докато не се влюбиш в него.

фотограф: Андрей Киров
фотограф: Андрей Киров

коса Алекс за студио NV

грим Kryolan

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X