Напишете дума/думи за търсене

Радослав Машков - самоуката надежда в българската кулинария (+рецепти)

Крем Шоколадова магия

необходими продукти за крема:

500 г бял шоколад

500 г млечен шоколад

1 л сладкарска сметана

за подложката:

200 г чаени бисквити

100 г краве масло

50 г пудра захар

за декорация - сезонни плодове

Начин на приготвяне :

1 Смиламе бисквитките и към тях прибавяме пудрата захар и маслото. Разбъркваме с лъжица до получаване на трохи. Поставяме ги на дъното на чашата, в която ще поднасяме десерта.

2 Начупваме белия шоколад, прибавяме 500 мл сметана и варим на водна баня до пълното му разтопяване при непрекъснато бъркане .

3 Разпределяме го в чашите и ги оставяме в хладилник за 2 часа да стегне кремът.

4 Правим същото и с кафявия шоколад.

5 Преди сервиране украсяваме със сезонни плодове.

Агнес

необходими продукти за блата:

4 белтъка

200 г краве масло

1 ч.ч. пудра захар

1,5 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1, 5 ч.ч. смлени орехи

за крема:

4 жълтъка

1 ч.ч. пудра захар

настърган кора от 1 лимон

начин на приготвяне :

1 Разбиваме маслото с пудрата захар и прибавяме един по един белтъците при непрекъснато бъркане.

2 Накрая добавяме брашното и смлените орехи.

3 Печем в тава около 30 мин на 175 градуса.

4 За глазурата разбиваме жълтъците със захарта и кората на лимона и я разнасяме равномерно върху повърхността на поизстиналия сладкиш.

5 Оставяме го за една нощ, за да изсъхне глазурата, и консумираме с наслада.

За да следите работата на Радослав Машков, може да го потърсите във Facebook, както и на страниците на Eva Toneva Magazine.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X