Напишете дума/думи за търсене

8 признака, че сърцето не работи добре

5. Екстремни и необичайни нива на тревожност

Хората, които страдат от крайно безпокойство още от малки, са склонни към сърдечни заболявания. Тревожността може да бъде причинена или от много стресиращ начин на живот, или от паническо разстройство и фобийно безпокойство. Някои от ефектите на тревожността върху сърцето са тахикардията, повишеното кръвно налягане и забавен пулс.

6. Загубата на съзнание или прималяване

Чувството за слабост и загуба на съзнание е много често срещано сред сърдечните пациенти. Когато сърцето не изпомпва добре кръвта, това може да се дължи на факта, че кръвният поток е блокиран от запушена артерия или стесняване на клапа. Ако понякога не ви достига въздух и сте припаднали за кратък период от време, незабавно се свържете с кардиолог.

7. Бледа кожа или със синкав цвят

Това не е един от най-честите симптоми, но ако забележите такава промяна у вас, това е възможно да се дължи на намален кръвен поток и намален брой червени кръвни телца и може да бъде знак, че сърцето не изпомпва кръвта както трябва. Шокът е основната причина за този симптом и бледността може да се появи по цялото тяло или в крайник. Ако обаче забележите, че сте по-бледи от обикновено, не се паникьосвайте. Проверете дали не страдате от анемия.

8. Кожни обриви или необичайни петна

Екземата и херпес зостер са високорискови фактори за сърдечни заболявания. При пациенти с екзема е установено, че имат 48% вероятност да страдат от високо кръвно налягане и 29% вероятност от висок холестерол. А тези с херпес зостер са с 59% по-голяма вероятност да претърпят инфаркт, отколкото хора, които никога не са боледували от него.

Не забравяйте, че превенцията е ключът към решаването на всеки предстоящ проблем. Опитвайки се да поддържате здравословен начин на живот, където спортът играе голяма роля и стойте възможно най-далеч от пушенето и алкохола.

Тези симптоми не се появяват задължително при всеки пациент със сърдечно заболяване, но те са едни от най-честите предупредителни признаци за това.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X