Напишете дума/думи за търсене

Лесни упражнения, които ще ни отърват от коремните мазнини

Много малко хора са доволни от начина, по който изглежда коремчето им. И доста често независимо от усилията, тлъстинките в тази област не искат и да чуят да си тръгнат без бой.

Мазнините в долната част на корема се наричат висцерални и може да бъдат повече от естетическо неудобство. Те може да причинят здравословни проблеми и да ви изложат на риск от сърдечносъдови заболявания и диабет.

Въпреки че може да е трудно да се отървете от тях, все пак не е невъзможно. Представяме ви 7 упражнения, които ще ви помогнат да се отървете от мазнините на корема.

1. Ритници

Легнете по гръб с изпънати крака и ръце отстрани на тялото. Повдигнете десния крак леко от пода и почнете да ритате във въздуха. Редувайте краката.

2. Велосипед

Легнете по гръб, сгънете единия крак към вас и изпънете другия. Поставете ръцете зад главата си и започнете да докосвате левия лакът с дясното коляно, а след това десния лакът с лявото коляно. Ускорете темпото и направете няколко повторения.

3. Таз във въздуха

Легнете по гръб със сгънати колена и стъпала на пода. Повдигнете бедрата към тавата и задръжте за момент, след това спуснете. Уверете се, че работят коремните и седалищните мускули. Повторете колкото пъти се чувствате добре.

4. Крака към тавана

Легнете по гръб, изпънете краката и ги вдигайте към тавана с бавни темпове, без да движите останалата част от тялото си. Задръжте за момент, а след това пуснете краката също толкова бавно.

5. Морска звезда

Легнете по гръб с разперени ръце и крака. Съберете лактите и краката в зоната на слънчевия сплит. Повторете това няколко пъти.

6. Дъска

Поставете лактите и дланите на йога постелката, повдигнете торса, като се опирате само на пръстите на краката. Задръжте около 30 секунди. Повторете упражнението няколко пъти.

7. Коремни преси

Няма кака да подминем едно от най-старите, но най-ефикасни упражнения, които ни помагат в борбата с коремните мазнини. Легнете по гръб, сгънете коленете, сложете ръцете зад главата и с равномерни движения се опитайте да доближите горната част на торта до коленете. Повторете това поне 20 пъти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X