Напишете дума/думи за търсене

Как да си изберете жена според Камасутра

Не след дълго под разни предлози ще докосне съкровените й места, ще развърже препаската, ще разхлаби дрехата на кръста, ще я свали накрая, без да спира час по час да гали основата на разголените й бедра.

Всякакви предлози може да използва, но не бива да нарушава обета и без време да насилва нещата. Преди това трябва да я научи на шейсет и четирите изкуства, да я увери в любовта си, да й разкаже как се е надявал, докато я е гледал. Нека също й обещае да бъде внимателен с нея, да разпръсне страха й от съпернички и най-сетне, след като съвсем премахне срама й, може да започне да я ощастливява, без да я стряска.

Така се създава предразположение у девойката.

Има и стихове:

Следвайки влеченията на девойката, мъжът изкусно я подготвя, притегля я и печели доверието й.

Не бива изцяло да следва волята й, не бива и грубо да върви срещу нея, а да следва среден път.

Който умее да предразположи девойката, да спечели любовта й, без да накърнява достойнството й, ще бъде обичан от жените.

Но който насили девойка, решавайки, че е прекалено свенлива, става скот в очите й, неразбиращ женската душа.

Девойка, набързо завоювана от мъж, който не познава девичето сърце, става нервна, притеснена и обезсърчена, ненавижда онзи, който е злоупотребил с нея.

Когато любовта й остава неразбрана и безответна, тя пада духом и намразва или всички мъже, или само своя собствен и тича при друг.

Из „Камасутра” от Ватсаяна Маланага

Книгата може да поръчате тук!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X