Напишете дума/думи за търсене

Избягвайте тези безумни диети

7. Кръгли червеи

Според една градска легенда оперната певица Мария Калас свалила 30 килограма от теглото си с диета от кръгли червеи. Поемала паразитите във вид на хапчета, които дъвчела. Последователите й усъвършенствали диетата, като започнали да ядат ларви на кръглите червеи. Ползата от това, както и историята с Мария Калас така и не са доказани.

8. Точкова диета

Нейни варианти се прилагат и в наши дни. Въведена е през 1963 г. от Джейн Нидич, която се описва като "дебела домакиня, луда по сладкото". Идеята е проста: Всяка храна носи точки. Стигнеш ли определен брой точки за деня, спираш да ядеш.

9. Спящата красавица

Тази странна диета се обляга на принципа, че докато спиш, е невъзможно да ядеш. Колкото повече време прекарваш със затворени очи, толкова повече отслабваш, нали? Диетата "Спящата красавица" е много популярна през 60-те г. на ХХ век. Последователите й, сред които и певецът Елвис Пресли, се приспиват с хапчета по цели дни, за да са сигурни, че няма да ядат през това време. За Елвис е оправдано заради една анатомична аномалия- имал е много дълго право черво.

10. Диета със сладкиши

Става доста популярна във Флорида през 1975 г., където някакъв доктор препоръчвал заедно със сладкишите да се приемат и аминокиселини. Така и не е доказан ефектът от тази диета, което не е никаква изненада.

11. Пролин

Това вече е опасно за здравето. През 70-те г. лекар на име Роджър Лин патентова "Пролин". Това е хранителна добавка от смлени рога, копита и други обрезки от кланиците, поднесени с изкуствени оцветители и ароматизатори. Продава се като напитка и осигурява 400 калории при нулева хранителна стойност. Смята се, че 58 души, които са се подложили на диета с "Пролин", са получили сърдечен удар.

12. Млечна диета

Друга сокова диета, този път с млечен шейк, става популярна в края на 70-те г. Тя изисква на закуска, на обяд и преди вечеря да се пие по един млечен шейк.

13. Хранене с въздух

Това е най-шантавата диета. Тя съчетава медитацията с гладуването и изисква от последователите да поемат само въздух и слънчеви лъчи. Нарича се също "Инедия" (от латинската дума за гладуване). Почива на постулата, че човек може да живее и без храна. Появява се през 80-те г., но колкото и да е смайващо, има последователи и днес.

14. Сос "Елизабет Тейлър"

В своя наръчник за самоусъвършенстване (автобиография на Елизабет Тейлър от 1987 г.) холивудската звезда съветва почитателите си всеки ден в 15 часа да ядат сурови зеленчуци с един от любимите й сосове - горчица, синьо сирене, оцет и див лук. Тя се кълне, че ястието помага за стройна фигура и че дължи хубостта си на него.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X