Напишете дума/думи за търсене

10 лъжи за отслабването, в които все още вярваме

Днес има толкова много самопровъзгласили се диетолози и фитнес треньори, че понякога не знаем на какво да вярваме повече. Някои специалисти твърдят, че трябва да ядем по-малки порции 6 пъти на ден, за да отслабнем. Други съветват, че трябва да ядем само 3 пъти на ден, като закуската трябва да бъде най-обилна и най-калорична. Кои са най-популярните митове, свързани с отслабването?

Мит №1: Нисковъглехидратната диета е единственият начин да отслабнете

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати работят отлично, когато става дума за загуба на тегло, но те имат някои недостатъци, когато става въпрос за дългосрочно здраве. Една от основните причини за популярността на нисковъглехидратната диета е, че бързо виждате невероятни резултати поради спада на водата в тялото. Някои хора изпитват липса на енергия, когато махат въглехидратите от хранителния си режим.

Мит №2: Не трябва да ядете след 18 часа

Всички сме чували фразата "закуси като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Много хора вярват, че не трябва да се яде нищо след 18 часа, но това не е вярно. Последните проучвания показват, че няма значение кога ядете, а колко калории консумирате. Така че най-важното правило е да изгорите повече калории, отколкото ядете, за да отслабнете.

Мит №3: Яжте по-малки порции по-често през целия ден

Храненето на по-малки хранения и по-често, за да стимулирате метаболизма и да отслабнете, също е мит. Хората, които ядат повече от 3 пъти дневно, тежат повече от тези, които ядат по-рядко. Също така тези, които се хранят 5 или 6 пъти на ден, са склонни да преяждат.

Мит №4: Колкото повече време прекарвате в залата, толкова повече резултати ще видите

Когато става въпрос за фитнес залата, най-важното е качеството на тренировката, а не времетраенето й. Може да спортувате до 4 часа всеки ден, но няма да видите резултати, ако не знаете какво правите. Някои от най-ефективните тренировки траят само 15 минути.

Мит №5: Анаболният прозорец

Анаболния прозорец е 30-минутен период след тренировка, през която храненето може да увеличи резултатите от спорта. Въпреки това липсват научни доказателства, които доказват, че анаболните прозорци действително съществуват. Изследванията показват, че съществува спорна връзка между консумираните хранителни вещества веднага след тренировка и по-добрите резултати от тренировката.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X