Напишете дума/думи за търсене

Това се случва с тялото, когато спрем да правим секс

5. Може да сте по-стресирани

Това е още един от случаите, при които връзката между позитивите (редовния секс и стреса) се превръща в отрицателен (без секс и по-високи стрес реакции). Хората, които не правят редовно секс, имат по-високи пикове на кръвното налягане в отговор на стреса, отколкото хората, които наскоро са преживяли оргазъм.

6. Сърдечносъдовото здраве може да пострада

Добрият сексуален живот е силно свързан със сърдечносъдовото здраве. Така че преди да се откажете от плътските интимност, помислете за сърцето си, то ще ви бъде благодарно, ако от време на време изпитвате сексуално удоволствие.

7. Намаляване на естествената лубрикация

Редовният секс е основен начин за „настройване“ на половите органи. Когато им отнемем една от основните им функции, те започват да забавят своя отговор при възбуда. Не е изключено след продължителен период на въздържание на вагината да й трябва повече време, за да се лубрикира.

8. Ще бъдете по-малко интелигентни

Има приказка, която твърди, че въздържанието ни прави по-интелигентни. Истината обаче е на другия полюс - сексуалната активност увеличава растежа на невроните в хипокампуса. Въздържанието не помага на мозъка да се развива.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X