Напишете дума/думи за търсене

9 опасни неща, които не бива да правим в колата

Много безразсъдни неща се правят от шофьорите ежедневно по време на шофиране. Най-често срещаните са бързо каране, опасно преминаване на червено и на знака „Стоп“, пиене и шофиране и използване на мобилни телефони и шофиране.

Кои са нещата, които е добре да избягваме, докато шофираме?

1. Не пейте и не шофирайте едновременно

Пеете ли заедно с любимата си песен, която свири по радиото, докато шофирате? Това всъщност е много лоша идея. Ако обърнете внимание, ще откриете, че обикновено се чувствате прекалено емоционални и развълнувани от музиката.

Поради тази причина не се препоръчва да пеете, тъй като несъзнателно затваряме очи на най-любимите си отрязъци от песента. Това отнема само милисекунда невнимание, което може да ви струва живота.

2. Шофиране със слушалки

Друга лоша идея е шофирате със слушалки. Така не може да чуете клаксоните на шофьорите от другите коли, нито пък да чуете важни новини, свързани с трафика, по радиото. При някои хора слушането на музика със слушалки може да доведе до сънливост.

3. Шофиране с високи токчета

Съветваме всички жени, които са тръгнали на парти, което изисква високи токчета, да държат в колата си чифт ниско обувки, с които да шофират. В краен случай, ако сте забравили резервните чепици у дома, по-добре карайте боси, макар че и това не е позволено съвсем. Високите токчета може да се забият в пода и да станат причина за злополука.

4. Да държите краката си върху таблото

Ако сте сред тези, които имат навика да вдигат краката си върху таблото на колата, прочетете това.

В случай на на злополука, човекът, който седи в тази позиция, ще се нарани най-много. Когато въздушните възглавници се отворят при инцидент, краката може да се сгънат обратно към лицето, причинявайки ужасни наранявания. В тази позиция имате по-малък контрол над тялото, което може да ви възпрепятства от адекватна реакция при нужда.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X