Напишете дума/думи за търсене

Какви парфюми са подходящи за различните случаи

Няма значение колко самоуверени личности сме, всеки е изпадал в ситуация, в която малко допълнителна помощ не би му била излишна. Базираната в Лондон специалистка по уханията Лизи Остром, известна с псевдонима Одет Тоалет, разкрива как някои парфюми могат на помогнат на успеха и каква стратегия трябва да се възприеме във всеки отделен случай – от бизнес среща до партито през уикенда, пише в. “Дейли мейл”. Като пример Лизи посочва, че на среща жените е добре

да използват

по-мъжки миризми

с нотки на обработена кожа, за да прикрият нервите си. Според нея това създава прекрасен балансиращ ефект – също като при обличането на красива рокля на цветя, съчетана с кожено яке или ботуши.

Ако ви се налага да проведете работна среща, на която искате да ви вземат на сериозно, е най-добре да използвате цитрусови ухания, особено миризмата на портокалови цветчета. Те са ненатрапчиви, но в същото време създават аура на енергичност, деловитост и оптимизъм. “Това ухание на ефикасност би накарало всеки в залата да почувства прилив на работоспособност и креативност”, казва експертката по аромати. Много свежест носи със себе си и уханието на зелена трева.

Отдавна е известно, че капчиците масло от портокал, лимон или грейпфрут се асоциира с жизненост и тонус, докато не по-малко приятните ухания на лавандула или тамян отпускат и приспиват.

За интимна среща, особено когато става въпрос за ранните етапи на привличането, когато все още искате да създавате дистанция и да опипвате почвата, най-подходящи са уханията с лека нотка на опушено и по-силна основа. Това внася елемент на консервативност, който е вашата броня, твърди Лизи. За целта са подходящи и парфюми с аромат на бор и хвойна.

На парти, на което обаче искате да се отдадете на флиртове, за предпочитане са парфюмите с нотка от растението лавдан, известно още като скална роза.

Освен това в тези случаи са подходящи по-концентрираните версии, които траят повече от 6 часа. Затова е добре да се напръскате един час преди партито, тъй като няма да е проява на добър тон вашият “секси парфюм” да издуши всички в стаята. Лавданът е едно от най-нежните и едновременно най-сложни ухания, обяснява британската експертка. В него се смесват мирис на бор и смола върху плодова основа.

На театър, концерт или някакво по-официално събитие, което изисква елегантни тоалети, може да се заложи на ванилията, мускуса, амбрата, а също и на смолистите аромати, които прекрасно се съчетават с по-скъпи бижута.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X