Напишете дума/думи за търсене

Какви парфюми са подходящи за различните случаи

Няма значение колко самоуверени личности сме, всеки е изпадал в ситуация, в която малко допълнителна помощ не би му била излишна. Базираната в Лондон специалистка по уханията Лизи Остром, известна с псевдонима Одет Тоалет, разкрива как някои парфюми могат на помогнат на успеха и каква стратегия трябва да се възприеме във всеки отделен случай – от бизнес среща до партито през уикенда, пише в. “Дейли мейл”. Като пример Лизи посочва, че на среща жените е добре

да използват по-мъжки миризми

с нотки на обработена кожа, за да прикрият нервите си. Според нея това създава прекрасен балансиращ ефект – също като при обличането на красива рокля на цветя, съчетана с кожено яке или ботуши.

Ако ви се налага да проведете работна среща, на която искате да ви вземат на сериозно, е най-добре да използвате цитрусови ухания, особено миризмата на портокалови цветчета. Те са ненатрапчиви, но в същото време създават аура на енергичност, деловитост и оптимизъм. “Това ухание на ефикасност би накарало всеки в залата да почувства прилив на работоспособност и креативност”, казва експертката по аромати. Много свежест носи със себе си и уханието на зелена трева.

Отдавна е известно, че капчиците масло от портокал, лимон или грейпфрут се асоциира с жизненост и тонус, докато не по-малко приятните ухания на лавандула или тамян отпускат и приспиват.

За интимна среща, особено когато става въпрос за ранните етапи на привличането, когато все още искате да създавате дистанция и да опипвате почвата, най-подходящи са уханията с лека нотка на опушено и по-силна основа. Това внася елемент на консервативност, който е вашата броня, твърди Лизи. За целта са подходящи и парфюми с аромат на бор и хвойна.

На парти, на което обаче искате да се отдадете на флиртове, за предпочитане са парфюмите с нотка от растението лавдан, известно още като скална роза.

Освен това в тези случаи са подходящи по-концентрираните версии, които траят повече от 6 часа. Затова е добре да се напръскате един час преди партито, тъй като няма да е проява на добър тон вашият “секси парфюм” да издуши всички в стаята. Лавданът е едно от най-нежните и едновременно най-сложни ухания, обяснява британската експертка. В него се смесват мирис на бор и смола върху плодова основа.

На театър, концерт или някакво по-официално събитие, което изисква елегантни тоалети, може да се заложи на ванилията, мускуса, амбрата, а също и на смолистите аромати, които прекрасно се съчетават с по-скъпи бижута.

Уханието на ирис в парфюма е чудесно за моментите, когато искаме да бъдем оставени насаме с мислите си. Независимо дали отиваме на йога, или искаме да изгледаме любим филм без компания, този аромат ще донесе желаното спокойствие и отпускане. Според Лизи Остром

мирисът на ирис символизира хладнокръвие

и присъствие на духа. За моментите, когато сме сами, силните парфюми са нелепи. Изключени са и сладникавите.

Парфюмът за специален повод като сватба, рожден ден или друго подобно събитие трябва да е с такъв аромат, който да прави впечатление на околните. Дървесните аромати са малко по-екзотични, което автоматично ги превръща в добър за тази цел. Най-често в основата си съдържат сандалово дърво, ветивер, пачули, тютюн или бергамот.

Според едно ново изследване 6 от 10 мъже предпочитат интимната им партньорка да не е с парфюм в леглото. Участниците обявили, че в тези случаи предпочитат естествената миризма на любимия човек. При съблазняването често се правят грешки при използването на парфюмите, които вместо да привлекат, могат да доведат до отблъскване, казва друга специалистка по ароматите – Керън Джилбърт.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X