Напишете дума/думи за търсене

Босилек срещу изневяра, бръшлян за щастлив брак

Билките, които сам Господ докоснал с ръцете си и сложил върху човека да заличи раните, нанесени му от дявола през нощта, носят магията на това божествено докосване. Служат за здраве, но и за любов.

Босилек

Ако се напръска партньорът по време на сън с прах от стрит босилек, той няма да изневерява.

Бръшлян

Клонка от бръшлян носи на младата булка щастие в брака.

Бял имел

Свещена и магическа билка. През зимата храстчетата остават масленозелени и свежи на върха, напомнят за пролет и ново раждане. Ако клонка от имел се закачи над леглото на девойка през зимата, тя ще срещне любимия през годината или ще се омъжи за него.

Вратига

Ако мома се накичи с вратига, около нея ще се въртят момците. Вратигата предпазва и от лоша среща. Сади се в градината и се носи през Русалската неделя.

Глухарче

Ако при далечно пътуване в джобовете или багажа на любимия се сложат кошнички със семенцата на глухарче, той няма и да помисли за изневяра. Същото действие имат и семенцата от копър.

Делянка

Стрелите самодивски са натрити хубаво с делянка (валериана), та когото стигнат и ранят, тутакси да намрази жена или любима за цял живот. Човекът, който трябва да бъде намразен, се упоява с делянка. Ако се натърка с делянка предмет, който омагьосваният хваща, любимата му ще го намрази.

Джинджифил

Ако в дома се изгори щипка джинджифил, отношението между двамата ще се подобрят.

Жито

Ако девойка види първия поникнал клас жито, откъсне го и го сложи до огнището, ще й „идват ергени”.

Копър

Ако жената си измие лицето и ръцете с отвара от семена от копър, любовното желание на партньора й към нея ще се усили. Същата сила има и запарка от цвят на трендафил и листа от девесил (в равни количества).

Киселица

Ако рано напролет на любимия човек се подаде клонка с цветове на киселица, любовта му ще стане още по-силна и ще е за цял живот.

Комунига

Комунигата е разделна билка. Цъфти в синьо по ливадите и високите планински места.

Леща

Жената събира по едно зърно леща от 40 магазинчета. Вари ги и замесва в хляб, от който дава на мъжа си да яде. Когато меси хляба, нарича: „Както аз се старах да събера 40 зърна от 40 дюкяна, така и мъжът ми да се труди за мене и да ме обича.”

Луда тиква

С трева, наречена „луда тиква”, се привлича любим. На кръстопът извън селището се пали огън. С лудата тиква в дясна ръка се обикаля огънят и се казва: „Както лудее тиквата, така да лудее и той по мене!” После тревата се хвърля в огъня и се казва: „Както гори тиквата, така да гори и той по мене.” И той вече е неин.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X