Напишете дума/думи за търсене

10 факта за кучетата, които вероятно не знаете

6. Кучетата може да се усмихват

Кучетата се усмихват, но невинаги по същите причини, които правим. Правят го, за да убедят стопанина си да им покаже привързаност. Но усмивката невинаги означава, че кучето е щастливо. Това може да е признак на нервност.

7. Кучетата спят с корема нагоре само на места, на които се чувстват сигурни

Вирнатият към корема таван по време на сън е обичайна само за кучета, които са домашни любимци. Това не е изненадващо, тъй като е много беззащитна поза. И дори домашните кучета няма да спят така, ако не се чувстват сигурни.

8. Кучетата не се чувстват виновни

Много собственици смятат, че непослушно куче се чувства виновно, когато му се карат. Учените обаче твърдят, че този виновен вид е просто реакция на жестовете и поведението на собственика в този момент. Усещането за вина е много сложна емоция, а кучето просто се страхува, че ще бъде наказано. Затова домашният любимец в някакъв момент се е научил, че ако ви погледне с поглед „Съжалявам“, ще ви умилостиви.

9. Кучето инстинктивно търси контакт с хората

През повечето време инстинктите на малките кученца му казват, че най-добрият начин да оцелее е да бъде близо до човек, обикновено техният собственик. Ето защо доста кучета се чувстват много неспокойни, когато са оставени сами вкъщи. Тогава на тях им се струва, че са били изоставени завинаги и никой вече няма да се грижи за тях.

10. Хората, които имат кучета, спят по-добре през нощта

Отдаването на спалнята ви под наем на вашето куче може да ви помогне за по-добрия сън. Все пак опитайте се да не му позволявате да спи в леглото ви.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X