Напишете дума/думи за търсене

Да зазимим правилно градината и балкона

При кроенето на много храсти се практикува вкореняване на нови резници. Най-лесният начин те да се вкоренят е като една трета от тях се покрие с почва и отгоре им се сложи буркан или шише, които да поддържат влажността и температурата. Нещо като малка индивидуална оранжерийка. При розите този метод работи безотказно.

Подхранване

Сега може да подхраните градината с оборски тор, компост от калифорнийски червеи или синтетични торове с бавно освобождаване на хранителни вещества и високо съдържание на фосфор и калий. Торовете може да се разхвърлят само на определени участъци или в цялата градина, но задължително трябва да се прекопае след това.

С наближаването на зимата зелената морава също има нужда от последни грижи. До падането на сняг тя се коси на 7 см и се почиства старателно от отмряла растителна тъкан. Ако тепърва планирате да създавате морава, побързайте. Ноември вече ще е късно и резултатите няма да са задоволителни.

Крайно време е да се зазими и поливната система. Продухването ѝ е наложително, за да няма спукани тръби или маркучи, ащо замръзне водата в тях.

След това прибираме инструментите, почистваме ги и вече можем да се отдадем на заслужена почивка на топло вкъщи.

И не забравяйте - цветята обичат хората.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X