Напишете дума/думи за търсене

Вкуснотии от кухнята на баба

Пъструшки

необходими продукти за светлото тесто:

1 ч.ч. захар

2 яйца

1/2 ч.ч. орехи

1 ванилия

количество брашно за умерено твърдо тесто

за тъмното тесто:

2 яйца

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. счукани орехи

1 с.л. какао

брашно за меко тесто

мармалад за слепване

ванилова захар за овалване

начин на приготвяне:

1 Омесете отделно изброените продукти за бялото и тъмното тесто. Разточете кора с дебелина 0,5 см и изрежете кръгчета. Печете в намаслена тава на умерена фурна.

2 След изваждане слепете по едно бяло и по едно тъмно кръгче с мармалад и оваляйте във ваниловата захар.

Курабии с кардамон

необходими продукти:

125 г маргарин

80 г захар

1 яйце

1 ч.л. кардамон

щипка сол

2 с.л. кокосово брашно

1 бакпулвер

1/2 ч.ч. брашно

начин на приготвяне:

1 Разбийте маргарина на пяна, прибавете при непрекъснато разбиване захарта, яйцето, кардамона, солта, кокосовото брашно и накрая брашното, пресято с бакпулвера.

2 Омесете гладко тесто. С помощта на лъжица оформете малки купчинки. Сложете в намаслена тава и притиснете към дъното, за да станат плоски. Печете в умерена фурна до порозовяване.

Сладки без яйца

необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.ч. захар

3 с.л. олио

3 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.ч смлени орехи

1 ванилия

щипка сол

начин на приготвяне:

1 Разбъркайте добре млякото, захарта и солта. Добавете олиото и брашното, содата и ванилията. В плосък съд сложете орехите, объркани с малко захар.

2 С чаена лъжица направете от тестото малки топчета. Оваляйте ги в ореховата смес. Подредете в намаслена тава. Печете в умерена фурна до порозовяване.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X