Напишете дума/думи за търсене

Вкуснотии от кухнята на баба

Пъструшки

необходими продукти за светлото тесто:

1 ч.ч. захар

2 яйца

1/2 ч.ч. орехи

1 ванилия

количество брашно за умерено твърдо тесто

за тъмното тесто:

2 яйца

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. счукани орехи

1 с.л. какао

брашно за меко тесто

мармалад за слепване

ванилова захар за овалване

начин на приготвяне:

1 Омесете отделно изброените продукти за бялото и тъмното тесто. Разточете кора с дебелина 0,5 см и изрежете кръгчета. Печете в намаслена тава на умерена фурна.

2 След изваждане слепете по едно бяло и по едно тъмно кръгче с мармалад и оваляйте във ваниловата захар.

Курабии с кардамон

необходими продукти:

125 г маргарин

80 г захар

1 яйце

1 ч.л. кардамон

щипка сол

2 с.л. кокосово брашно

1 бакпулвер

1/2 ч.ч. брашно

начин на приготвяне:

1 Разбийте маргарина на пяна, прибавете при непрекъснато разбиване захарта, яйцето, кардамона, солта, кокосовото брашно и накрая брашното, пресято с бакпулвера.

2 Омесете гладко тесто. С помощта на лъжица оформете малки купчинки. Сложете в намаслена тава и притиснете към дъното, за да станат плоски. Печете в умерена фурна до порозовяване.

Сладки без яйца

необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.ч. захар

3 с.л. олио

3 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.ч смлени орехи

1 ванилия

щипка сол

начин на приготвяне:

1 Разбъркайте добре млякото, захарта и солта. Добавете олиото и брашното, содата и ванилията. В плосък съд сложете орехите, объркани с малко захар.

2 С чаена лъжица направете от тестото малки топчета. Оваляйте ги в ореховата смес. Подредете в намаслена тава. Печете в умерена фурна до порозовяване.

В сп. "Рецепти за здраве" ще откриете съвети за хранене и добро здраве от най-големите специалисти в България, трикове за заети хора и за ограничен бюджет, тайните на най-популярните ни кулинарни блогъри и вкусни предложения.

В новия ни брой ще намерите изкусителни предложения, с които ще впечатлите и най-изтънчения кулинар. Ще научите кои са най-полезните храни, които често изхвърляме, и кои предпазват от задаващите се настинки. Ще разберете кои продукти може да замразявате. Ще ви срещнем и с чудесата на азиатската кухня. Тук са и шест идеи за вегетариански ястия.

Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“, както и съвети за приготвяне на различни видове сосове.

От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите рецепти за кюфтета по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни вечери.

Ще ви срещнем и с еликсира индийско орехче, с който е добре да се внимава, а наш специален гост е Еми от „Кулинарни вдъхновения с Еми“, която споделя нейните кухненски мистерии. А от корицита ни вкусно ви намига шоколадовия безглутенов пай на Бианка Йовчева от „Вкусно с Бети.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и таковасрещу безсъние. Ще ви запознаем и с арменската кухня – древна и облизваща кухнята.

От специалиста по хранене Емилия Белчева ще научите как намаляването на синята светлина помага за отслабването. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X