Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които мъжете очакват от жените

Не е тайна, че всяка жена иска да умее да управлява мъжа си. Това обаче не е така лесно, а за да бъде постигнато без много шум и открити противоречия е необходимо дамите добре да познават психологията на силния пол. Едно от основните неща, които трябва да знаят е какво очакват от тях мъжете.

Какво очакват мъжете от жените

Одобрение: Един мъж трябва да е получил одобрението поне на две жени в живота си – майка си и съпругата си, за да се чувства нормално. За тази цел той е готов на всичко – да работи по дванадесет часа, да бъде изряден баща и съпруг, да прикрива истинската си същност. Всъщност така той става послушник на патриархалното общество, което му диктува още от най-ранна възраст, че трябва да е мъжествен, неуморим и неустрашим, за да подчини жените на волята си. Най-глупавото е, че мъжът прави всичко това, за да подчини жените на волята си да покаже колко е силен; а се превръща в жалък слуга и подобие на себе си. Всеки мъж има нужда да му се възхищават, да му казват колко е добър и как чудесно се справя, независимо дали това е искрено. Най-дълго се запазват онези брачни двойки, в които жените са усвоили тези умения на похвалите. Направете си един експеримент. Накарайте една красива и една не толкова очебийно хубава ваша приятелка да споделят компанията на някой мъж. Нека красивата през цялата вечер го критикува, а другата просто да го гледа мило и да демонстрира подкрепа с поведението си. Попитайте го после за мнението му за двете, но не така, че да се усети. Ще видите, че той ще избере симпатичната пред красивата! Защото красивата е засегнала ГОЛЕМИЯ КОМПЛЕКС на мъжете – че не са достатъчно мъжествени! Ако, разбира се, не е съвременен, умен и интелигентен мъж, който търси причините за поведението на жените, а не гледа на тях като генетичен сборник от крака и дупе или като на продължители на фамилията му.

Подкрепа: Мъжете се нуждаят често от вашата психическа подкрепа, но не за да решат собствените си проблеми. Те смятат, че ако трябва да прибягнат до помощта на жена, значи самите те са неефективни, не мъжествени и не могат да се справят. Това е поредната глупост, „набита” в главите им от патриархалното общество, защото жените притежават редица полезни качества (управленски, ораторски и умение да работят в колектив), чрез които могат да бъдат много добър екип с мъжете. Мъжете имат нужда да им кажете, че се справят отлично. Само това. Дори и да не е така, през следващия ден те ще „цъфтят” от щастие! Все пак не бъдете лицемерни, ако имате срещу вас умен и мислещ мъж. Ще разбере, че просто го „играете”. За мъжа е важно да сте щастлива. Когато само въздишате скръбно, той веднага си мисли, че нещо не е наред и обвинявате за това него. Та нали според патриархалното общество той е отговорен за вашето щастие. Обяснете му, че вината не е в него. Само така може да го спечелите отново.

Подчинение: Каквото и да говорят мъжете по тази точка, изобщо не им вярвайте. Те целят вашето ПОДЧИНЕНИЕ. Ако си мислите, че повечето мъже уважават феминизма и правата на жените, дълбоко се лъжете. Те го говорят за пред вас, защото този номер ВИНАГИ минава. Познавам един мъж, който носеше фланелка с надпис: ‘Аз съм феминист”, за да свали приятелката си, която беше много независима личност. Е, той успя. Само след няколко месеца тя седеше послушно в дома им без работа. Той заявил, че тя няма нужда да работи, защото я ревнувал от колегите в службата й. Всеки мъж ви иска САМО ЗА СЕБЕ СИ. Само така той ще е сигурен, че ще може да ви даде онази закрила и сигурност, които си мисли, че желаете. Ако така не сте щастлива, той ще започне да се „вайка” или ще се затвори в себе си, но пак няма да намери спасителния изход – да ви даде свобода, защото просто механизмът на неговото възприятие към вас е пречупен през патриархалното общество. Все едно вие да вземете едно прекрасно птиче, да го затворите в прекрасна клетка и цял ден да го ухажвате, без да разбирате защо то е тъжно и не пее. Ужасно, нали? Вие ще си мислите, че ако го пуснете, котките ще го изядат, затова му е по-добре така, на сигурно и топло, с осигурена дажба храна. Но ако питате птичето, то ще предпочете котките и свободата пред вашата красива клетка. Мъжете си мислят, че преувеличаваме във воплите си за свобода във връзката, но те просто не ни разбират. Егоизмът е главната черта на мъжкия характер, дори и на най-глуповато и смешно изглеждащия мъж. Може да се справите с нея, като още в началото на връзката си очертаете своите граници. Имайте предвид, че мъжът само привидно ще се съгласи с тях. Той ще се опитва да събори вашата „кула” през цялата връзка. Но ако отношенията между вас прераснат във „война” и нямате друг изход, защото той ви го е отнел, по-добре прекратете тази връзка. И все пак, ако един мъж е достатъчно интелигентен и чувствителен, можете да поговорите с него, да му обясните тези неща и МОЖЕ БИ той ще разбере. Но ще трябва да ги обясните и на приятелите му, защото те пък ще престанат да разбират неговото поведение. Освен ако той не е голям индивидуалист и не се влияе от тях.

Из „Световния заговор срещу жените”

Книгата може да поръчате тук!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X