Напишете дума/думи за търсене

Дензъл Уошингтън: Ако се молиш за дъжд, трябва да си готов и за калта

снимка: TriStar Pictures, Clinica Estetico

Преди да спечели два пъти наградата „Оскар”, талантливият актьор завършва журналистика. Но през годините, прекарани в университета, открива страстта си към актьорската игра, постъпвайки в Американската театрална консерватория в Сан Франциско.

Том Ханкс споделя, че снимайки се с Уошингтън във „Филаделфия“, е изкарал филмова школа. Българския т зет твърди, че наблюдавайки Дензъл, е научил за актьорската игра повече от всеки предишен негов учител.

„Мила” събра за вас някои от неговите най-мъдри мисли.

1. Аз не съм голяма холивудска звезда. Аз съм актьор. Наричат ме звезда. Но това не съм аз. Преди всичко съм човешко същество, професията ми е актьорството. Хората слагат етикети. Казват, че си изгряваща звезда, след това казват, че си звезда, а накрая, че си залязваща звезда. Така че не се хващам за нещата, които чувам.

2. Мечти без цели са просто напразни мечти и най-често носят със себе си разочарование.

3. Работил съм във фабрика, в поща, бил съм боклукчия. Сякаш не беше толкова отдавна. Затова все още мога да се считам за обикновен човек.

4. Ако се молиш за дъжд, трябва да си готов и за калта. Това е част от сделката.

5. Късмет е, когато възможността се изпрати пред теб и ти си подготвен за нея.

6. Не обичам, когато някой нарича машинистите обикновени хора. Нищо обикновено няма у човек, който успява да овладее и контролира няколкостотин тона, носещи се с главоломна скорост.

7. Много харесвам думите на Джулия Робъртс за нашата професия: „Аз съм обикновен човек, който има необикновена работа.“

8. Ако имаш враг, тогава го опознай, недей просто да му бъдеш бесен.

9. Майка ми казваше, че човек дава приза, но истинската награда идва от Бог. Нямам нужда от друга статуетка.

10. Целите, които си поставяш, не може да бъдат постигнати без дисциплина и постоянство. Трябва да улавяш моментите.

11. Моята майка беше много упорита жена. Като ученик се случваше да направя някоя беля и да ме изгонят от дома. Тя обаче ме гонеше от вкъщи в училище.

12. Винаги съм носел в себе си вярата. Тя ми помогна да разбера, че обстоятелствата не диктуват щастието ти. То зависи от вътрешния ти мир. Чета Библията всеки ден.

13. Обещах пред себе си, че напълно ще спра алкохола и всичко, което пречи на хармонията между ума и тялото си. И тогава цялото богатство се изля върху мен – духовно и финансово.

14. Когато бях дете, сякаш видях ангел. Имаше крила и като че ли приличаше на сестра ми. Отворих вратата, така че в стаята да влезе светлината, и образът на ангела избледня. Майка ми каза, че вероятно съм видял своя ангел-пазител.

15. Времето да се притесняваш за летенето е, когато си на земята. Когато си във въздуха, вече няма смисъл да го правиш.

16. Тайната на добрия брак? Прави всичко, което ти каже жена ти. „Да, скъпа.“ И дишай дълбоко.

17. Научих много за прошката. Научих, че, когато някой постъпва по определен начин, обикновено има нещо на заден план, нещо, което се е случило в миналото. И то е причината човекът така да постъпва. Не е свързано с теб, а с това.

18. Всички сме получили безброй блага. Щом си бил благословен, предай добротата нататък. Бъди положителният пример. В това се изразява нашата отговорност. Нека Бог е на първо място във всичко, което правиш.. Всичко, което имам, е заради милостта на Бог. Това е дар… И макар аз невинаги да съм бил с Него, Той винаги е бил с мен.

19. Най-бедните хора винаги са най-милите хора.

20. Не се бори да направиш кариера. Бори се да промениш нещо в света и в хората.

21. Писането е оръжие и то е по-мощно, отколкото юмрукът би могъл да бъде.

22. Прави това, което трябва, за да може да правиш това, което искаш. Шансовете, от които се възползваш, хората, които срещаш, хората, които обичаш, вярата, която имаш. Това са нещата, които ще те определят като човек.

23. Ако не се проваляш, значи изобщо не опитваш.

24. Защо затваряме очите си, когато се молим, когато плачем, когато се целуваме или когато сънуваме? Защото най-красивите неща в живота не се виждат с очите, а се чувстват със сърцето.

25. Благодари на Бог предварително за това, което вече е твое.

26. Не зная какво е да си успял, но зная какво е да си щастлив.

27. Не се опитвайте да си устроите удобен живот и да се успокоите с това. От време на време е полезно нещо да се разрушава.

снимка: TriStar Pictures, Clinica Estetico

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X