Напишете дума/думи за търсене

Полезни употреби на мокрите кърпички в домакинството

Бебешките мокри кърпички са измислени през 50-те години на миналия век. С една дума, имали са достатъчно време, за да намерят и други приложения освен почистване на кожата на нашите наследници.

Този артикул може да бъде абсолютен спасител в ежедневието.

Озаптяват къдриците

Ако сте горд собственик на къдрава коса и всичките хидратиращи препарати, с които се опитвате да държите под строй пружинките, не ви вършат работа, опитайте с мокри кърпички. Техният ефект може и да не трае цял ден, но ще ви достатъчно време да изглеждате чудесно във влажна среда поне за около половин час или докато намерите магазин за шапки.

Калъф за мопа

Почти никой не държи в дома си резервен моп за почистване на подове. Ако сте почнали да хигиенизирате къщата си, а се окаже, че парцалът за миене е твърде вехт, тогава сложете върху него мокри кърпички. Ще освежат пода за нула време.

Почистват лака за коса от дървените повърхности

Всяка домакиня знае, че почистването на дървени повърхности може да се окаже трудно, тъй като дървото лесно се поврежда. Ако случайно сте напръскали дървесината с лак за коса, използвайте меки кърпички, за да поправите тази злина.

Дават блясък на кожените обувки

С или без боя за обувки мокрите кърпички са идеални за блестящи обувки, тъй като те имат фина, мека текстура. Не се страхувайте да лъснете чепиците си преди излизане.

Отстраняват грима от дрехите

Ако сте одеждите ви са станали жертва на грим или на спирала за очи, не се бойте. Всичко, от което имате нужда, са няколко мокри кърпички.

Почистват клавиатурата и щорите

Бебешките кърпички са чудесно гъвкави. Това ще ви помогне да стигнете до скритите малки места, които обикновено не може да изчистите, като пространството между бутоните на клавиатурата или плоскостите на щорите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X